Connect with us

Hódítanak az online zeneszolgáltatások az Egyesült Államokban

Kütyük

Hódítanak az online zeneszolgáltatások az Egyesült Államokban

Az Ipsos-Reid felmérése szerint az amerikai polgárok jelentős része tölt le MP3 zenéket a Világhálóról vagy hallgat online rádiókat.

A piackutató cég egy legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a teljes amerikai lakosság közel negyede (23 százaléka) – azaz nagyjából 50 millió polgár – már töltött le MP3 zenéket az Internetről (12 éves kor felett). 27 százalék már kipróbált egy-egy online rádiót, 21 százalék streaming módban sugárzott zenéket hallgatott, 37 százalék pedig hallgatott már zenei CD-t számítógépe CD-ROM meghajtójában.

Bár az online zeneszolgáltatások felhasználóinak nagy része a fiatalabb korosztályból kerül ki, az Ipsos-Reid felmérése szerint már az idősebb amerikaiak is kezdenek megbarátkozni a digitális zenékkel. A 25-34 éves amerikaiak 35 százaléka töltött már le zenét az Internetről, míg a 12-24 éves korosztályból kétötöde cselekedett hasonlóan. Az MP3 zenék letöltése egyébként főként a 12-17 év közötti, illetve a 18-24 év közötti korosztály körében népszerű. Az előbbi korcsoportba tartozók közel fele (44 százaléka) szerzett már az Internetről valamilyen zenét, míg a második csoport esetében 42 százalék tette ugyanezt.

Érdekesség, hogy azon amerikai polgárok közül, akik már töltöttek le MP3 vagy más formátumú zenéket, 59 százalék úgy nyilatkozott, a következő 30 napban újra le fognak szedni majd valamilyen zeneszámot. Az Ipsos-Reid szerint mindez azt jelzi, hogy az amerikai piac megérett a legális, havidíjas rendszerben üzemelő online zeneszolgáltatásokra, és a személyi számítógépek egyre több helyen funkcionálnak digitális zenegépként is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom