Connect with us

Egyszervolt.hu: webes portál gyerekeknek

Kütyük

Egyszervolt.hu: webes portál gyerekeknek

Oktatójáték, mese, dal és vers – ezek az Egyszervolt.hu gyermekportál főbb összetevői. Az alapok mellett persze rengeteg más szolgáltatás (családi programok stb.) is található az új portálon, ezért felnőtteknek is érdemes körülnézni rajta…

A Color Plus fiatal alkotóinak ötlete alapján – több neves művész közreműködésével és az Informatikai Kormánybiztosság támogatásával – elkészült és megkezdte működését az Egyszervolt.hu gyermekportál.

A Flash alapokon nyugvó portál négy alappillére az oktatójáték, a mese, a dal és a vers. Ezeket egészíti ki számos további érdekes szolgáltatás, mint például az ”Ajánló”,amelyben gyermekeknek szóló, nívós, magyar és külföldi CD-ROM-okat, weboldalakat mutatnak be, illetve ugyanitt található a kulturális családi programajánlatok gyűjteménye és a Kézműves Műhely, ahol a gyermekek és szülők hasznos kézügyességfejlesztő játékokhoz kaphatnak ötleteket.

A portál elkészítésében több neves művész is részt vett, így Gryllus Vilmos zenéje kíséri végig a portál oldalain a látogatókat, a meséket pedig Szabó Gyula előadásában lehet meghallgatni (jelenleg Móra Ferenc meséi kaptak helyet az oldalon, de a későbbiekben Lázár Ervin, Marék Veronika és Csukás István kortárs meséi is elérhetők lesznek. Az induló oldalakat többek között Terray Magdolna és Kutas Gyula illusztrációi teszik színessé.

”Mára a kicsik világából a könyvet kiszorította a televízió, holnapra a televíziót kiszoríthatja a számítógép. Épp ezért, örömmel vettem részt ebben a munkában, hiszen úgy érzem, hogy a kultúra állandó, csak a megfelelő médiumot kell használjuk a közvetítésére” – nyilatkozta Gryllus Vilmos a gyermekportál indulása kapcsán.

A gyermekek számára a legújabb csábítások egyike az Internet. Az új médium azonban legalább annyi előnnyel bír, mint amennyire káros is lehet. ”Az erőszak ma már a gyermekeket sem kíméli, a gyermekmédiában is mindenhol jelen van, a rajzfilmeken és a számítógépes játékokban. Mintegy alternatívaként szolgálhat mindezek ellensúlyozására az Egyszervolt.hu” – említette Pintér Róbert, az alkotó Color Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

”Információink szerint az iskolákban – különösen a kisebbekben – a számítógépek értelmes, készségfejlesztő felhasználói programokkal való ellátottsága még nem kielégítő” – fogalmazott Pintér – ”így az interaktivitás lehetőségein keresztül szeretnénk segítséget nyújtani az iskoláknak azzal, hogy bővítjük a számítógéppark kihasználásának lehetőségeit.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom