Connect with us

technokrata

Samsung: színes kijelzős, fényképezővel felszerelt mobiltelefon

Kütyük

Samsung: színes kijelzős, fényképezővel felszerelt mobiltelefon

A Samsung a mai napon bemutatta új mobiltelefonját, amely több szokatlan újdonságot is fel tud mutatni.

Sajnos az új modell, az SCH-X290-es csak CDMA mobilhálózatokon használható, ám e telefon megjelenése mindenképpen azt jelzi, hogy számítani lehet hasonló kategóriájú GSM-telefon megjelenésére is a gyártótól.

Az SCH-X290 – bár az a képen nem igazán látszik – egy belső és egy külső kijelzővel is rendelkezik. A külső kijelző egy aprócska monokróm LCD, amelyről az aktuális időt, illetve bejövő hívás esetén például a hívó nevét lehet leolvasni. A készülék minden más funkcióját a belső STN-LCD kijelzőn lehet elérni, amely az X290-es modell esetében 12 szövegsor megjelenítésére képes, és színes (sajnos felbontásáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ).

Kibővített csengésfunkciókkal is bír az X290-es modell, ugyanis 40 szólamú csengőhangokkal képes jelezni a bejövő hívásokat, nem csak a megszokott 1-2 szólamú prüntyögéssel (az persze vitatható, hogy ez mennyire szükséges, vagy hasznos funkció).

Jóval több hasznát lehet venni a készülékhez mellékelt, levehető digitális fényképezőgépnek, amelyet a telefon oldalához lehet csatlakoztatni. A vele készített digitális képek rögtön továbbküldhetők az ismerősöknek. Az X290-es a gyártó honlapján lévő információk szerint webezésre is képes és egyéb multimédiás funkciókkal is ellátták.

Kereskedelmi forgalomba a jövő hét folyamán, csak Koreában kerül az SCH-X290, de remélhetőleg előbb-utóbb megjelenik a mobil GSM-hálózatokon használható változata is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle