Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzenőprogramok háborúja – az ICQ a következő?

Kütyük

Üzenőprogramok háborúja – az ICQ a következő?

Egy üzenőprogram alapköve az egymás közti kommunikáció, most mégis ez a momentum esik áldozatul a mohóságnak…

Az America Online úgy döntött, hogy a továbbiakban nem engedi a Trillian azonnali üzenetküldő programot használóknak elérni saját, AOL Instant Messenger (AIM) rendszerét. A Trillian bizonyult a sok, egymással inkompatibilis üzenőprogram (AIM, ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger) közötti hídnak, lehetővé téve a szoftvert használóknak, hogy a különböző hálózatokban levő egyének mind elérhetők legyenek egy program segítségével (az ICQ-nál egyelőre nem terveznek hasonló lépést).

Az AOL és a Cerulean Studios (a Trillian készítője) közötti nézeteltérés odáig vezetett, hogy az America Online bezárta hálózatát Trilliant használók részére. Ennek oka a Cerulean programjának frissített verziója, mely annyira népszerűvé vált, hogy az emberek sorban álltak át rá, otthagyva az AIM-et.

Sokan sajnálják, hogy így alakult, a reklámmentes program ugyanis nagyon kényelmessé tette az egymás közti kommunikációt, szükségtelenné téve több, hasonló szolgáltatást nyújtó program egyidejű futtatását. Nem ez az első eset azonban, hogy a népszerű rendszert kívülről elérő egyéb programok blokkolásra kerültek: korábban a Microsoft és az AT&T is megpróbálkozott azzal, amivel nemrég a Trillian, és hasonló sorsra jutott.

Biztonsági kérdésekre és üzleti szövetség hiányára hivatkoznak az AOL-nál, magyarázván a kitiltást. A döntést elemzők egyetlen pozitívumként azt hozzák fel, hogy az óriáscég legalább konzekvens ebben az ügyben: riválisai közül a nagyokat is és a kicsiket is igyekszik kiszorítani saját hálózatából.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés