Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 6310: az új bajnok?

Kütyük

Nokia 6310: az új bajnok?

A Nokia végre bejelentette a két évvel ezelőtt debütált nagysikerű 6210-es méltó utódját, a 6310-est, amely valószínűleg az elődhöz hasonló népszerűségre fog majd szert tenni.

Mint az elsőre is jól látszik, a 6310-es a 6210-es vonalait kapta örökül, bár a gyártó némi ”ráncfelvarrást” is véghezvitt az új modellen, többek között módosult a menügombok elhelyezkedése is. Egy hangyányival könnyebb elődjénél a 6310 (114 gramm helyett 111 gramm standard akkumulátorral), mérete azonban gyakorlatilag nem változott (129 x 47 x 17 mm).

A Nokia legújabb, üzletembereknek szánt telefonjában szinte a napjainkban elérhető összes mobil technológia helyet kapott, kezdve a GPRS-szel (General Packet Radio Service – nagysebességű csomagkapcsolt mobil adatátvitel), a HSCSD-vel (High Speed Circuit Switched Data – nagysebességű vonalkapcsolt mobil adatátvitel), valamint a Bluetooth-szal (ez utóbbi elektronikus eszközök közötti vezetéknélküli adatkommunikációt biztosít körülbelül 10 méteres távolságig), de a régi jól bevált infravörös port is a helyén maradt.

Nem mellékes továbbá, hogy a kétsávos (GSM 900/1800 MHz) mobiltelefonban egy mobiltárca-alkalmazás is helyet kapott, ennek segítségével digitális pénztárcaként is használható a 6310-es, WAP-on keresztül (a telefonban WAP 1.2.1-es böngésző kapott helyet) online tranzakciókat bonyolíthat le a tulajdonos. A felhasználók olyan védett személyes információkat tárolhatnak a készüléken, mint például a hitel- és törzsvásárlói programkártyák, továbbá szállítási és számlázási részletek. A terminálban tárolt adatokat speciális kód védi, mely elvégzi az alkalmazás felhasználójának hitelesítését.

Nagyméretű dinamikus memóriája van a 6310-esnek, ebben akár 500 darab telefonszám-bejegyzés (név, 3 telefonszám és szöveg tárolása mindegyikhez), 150 darab SMS, illetve 100-250 naptári bejegyzés raktározható.

Támogatja a 6310-es a T9 prediktív szövegbevitelt (a határidőnaplónál is használható), és képes Nokia-képüzenetek küldésére (alapból 10 grafika található a telefonban, ezek helyére újabbak tölthetők le), valamint előre eltárolt üzenetek tárolása is lehetséges. 10 névhez hangazonosítót is hozzá lehet rendelni, ezeket a számokat pedig az azonosító bemondásával lehet tárcsázni, valamint diktafonként is használható a készülék, összesen 3 percnyi hang rögzítésének lehetőségével.

Az új Nokia telefonban 35 beépített és 10 változtatható csengőhang kapott helyet, továbbá 4 játék (Snake II, Pairs II, Space Impact, Bumper) is hozzájárul az unatkozó menedzserek szórakoztatásához. Újdonság, hogy lehetséges a hívásjelzés profilok időzítése, azaz beállíthatjuk például, hogy egy adott időben a telefon automatikusan váltson át néma üzemmódra.

A Nokia 6310-est alapból 1100 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral szállítják, ezzel akár 18 napos készenléti, és 3-5,5 órás beszélgetési időt képes biztosítani. Egyelőre nem ismert a telefon ára (valószínűleg nem lesz túl olcsó), megjelenése pedig szintén február első hetében várható Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés