Connect with us

technokrata

Nokia 6310: az új bajnok?

Kütyük

Nokia 6310: az új bajnok?

A Nokia végre bejelentette a két évvel ezelőtt debütált nagysikerű 6210-es méltó utódját, a 6310-est, amely valószínűleg az elődhöz hasonló népszerűségre fog majd szert tenni.

Mint az elsőre is jól látszik, a 6310-es a 6210-es vonalait kapta örökül, bár a gyártó némi ”ráncfelvarrást” is véghezvitt az új modellen, többek között módosult a menügombok elhelyezkedése is. Egy hangyányival könnyebb elődjénél a 6310 (114 gramm helyett 111 gramm standard akkumulátorral), mérete azonban gyakorlatilag nem változott (129 x 47 x 17 mm).

A Nokia legújabb, üzletembereknek szánt telefonjában szinte a napjainkban elérhető összes mobil technológia helyet kapott, kezdve a GPRS-szel (General Packet Radio Service – nagysebességű csomagkapcsolt mobil adatátvitel), a HSCSD-vel (High Speed Circuit Switched Data – nagysebességű vonalkapcsolt mobil adatátvitel), valamint a Bluetooth-szal (ez utóbbi elektronikus eszközök közötti vezetéknélküli adatkommunikációt biztosít körülbelül 10 méteres távolságig), de a régi jól bevált infravörös port is a helyén maradt.

Nem mellékes továbbá, hogy a kétsávos (GSM 900/1800 MHz) mobiltelefonban egy mobiltárca-alkalmazás is helyet kapott, ennek segítségével digitális pénztárcaként is használható a 6310-es, WAP-on keresztül (a telefonban WAP 1.2.1-es böngésző kapott helyet) online tranzakciókat bonyolíthat le a tulajdonos. A felhasználók olyan védett személyes információkat tárolhatnak a készüléken, mint például a hitel- és törzsvásárlói programkártyák, továbbá szállítási és számlázási részletek. A terminálban tárolt adatokat speciális kód védi, mely elvégzi az alkalmazás felhasználójának hitelesítését.

Nagyméretű dinamikus memóriája van a 6310-esnek, ebben akár 500 darab telefonszám-bejegyzés (név, 3 telefonszám és szöveg tárolása mindegyikhez), 150 darab SMS, illetve 100-250 naptári bejegyzés raktározható.

Támogatja a 6310-es a T9 prediktív szövegbevitelt (a határidőnaplónál is használható), és képes Nokia-képüzenetek küldésére (alapból 10 grafika található a telefonban, ezek helyére újabbak tölthetők le), valamint előre eltárolt üzenetek tárolása is lehetséges. 10 névhez hangazonosítót is hozzá lehet rendelni, ezeket a számokat pedig az azonosító bemondásával lehet tárcsázni, valamint diktafonként is használható a készülék, összesen 3 percnyi hang rögzítésének lehetőségével.

Az új Nokia telefonban 35 beépített és 10 változtatható csengőhang kapott helyet, továbbá 4 játék (Snake II, Pairs II, Space Impact, Bumper) is hozzájárul az unatkozó menedzserek szórakoztatásához. Újdonság, hogy lehetséges a hívásjelzés profilok időzítése, azaz beállíthatjuk például, hogy egy adott időben a telefon automatikusan váltson át néma üzemmódra.

A Nokia 6310-est alapból 1100 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral szállítják, ezzel akár 18 napos készenléti, és 3-5,5 órás beszélgetési időt képes biztosítani. Egyelőre nem ismert a telefon ára (valószínűleg nem lesz túl olcsó), megjelenése pedig szintén február első hetében várható Magyarországon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek