Connect with us

technokrata

Webes Budapest-térkép címkeresővel

Kütyük

Webes Budapest-térkép címkeresővel

A BudapestMap szolgáltatása egyedülálló a hazai webes térképek között.

A hazai Web leglátogatottabb térképi portálja lett mára a BudapestMap 2001. tavaszán megjelenésében és funkcionalitásában egyaránt megújult Budapest-térképi oldala. Napi 2000-2500 látogatóval olvasottsága eléri egy átlagos szakportál népszerűségét.

A BudapestMap 2000. májusában a Fővárosi Önkormányzat oldalának részeként internetes közszolgálati információs térképportált indított. Ennek korai sikere nyomán az oldal 2000. októberében az Index része lett.

A kezdeti, alacsonynak mondható 300-as napi látogatói számról a közhasznú térkép-oldal látogatottsága folyamatosan nőtt, és az oldal ma már 1600-2100 unique user, azaz olvasói számmal büszkélkedhet.

A böngésző a térképet az AutoDesk MapGuide Viewer ActiveX Plug-In segítségével jeleníti meg, mely a felhasználó gépére az első használat során letöltődik. A térképek megjelenítése innentől igen gyors, hiszen nincs szükség az egyes térkép képkockák hosszas letöltésére: a térképalkalmazás egy adatbázisból építkezve jeleníti meg a szükséges objektumokat.

A BudapestMap digitális térképe az összes – eddig csak drága desktop rendszerekben rendelkezésre álló – fontos alapfunkcióval bír: kicsinyítés és nagyítás, a térképrészlet mozgatása és kijelölése, távolságmérés, valamint címek térképen való megkeresése természetesen mind az oldal része. A felhasználó ezen túlmenően kiválaszthatja, hogy az egyes objektumtípusok közül miket szeretne a térképen látni, azaz lehetőség van például csak a bevásárlóközpontok, a parkolási zónák és a bank-automaták (valamint még sok minden más) egyszerre történő megjelenítésére is.

A digitális térkép felhasználási lehetőségei a BudapestMap közcélú ingyenes térkép-portáljánál nem érnek véget: az üzleti és az állami szektor is számos célra használhatja a világ élvonalába tartozó hazai térinformatikai technológiát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák