Connect with us

technokrata

Veszélyes Internet-kávézók: a hálózat öl?

Kütyük

Veszélyes Internet-kávézók: a hálózat öl?

Brutális szokás van kialakulóban a nyilvános Internet-hozzáférést biztosító helyeken…

Nem mindennapi incidens történt a dél-kaliforniai Garden Grove városban: egy Internet-kávézóban lezajlott hálózati játék után az egymást virtuálisan legyilkoló fiatalok egyike egy csavarhúzóval tett pontot a meccs végére. Az egyszerű eszközt ugyanis egyik, vele egyidős társának a fejébe döfte az épület előtt. Így valójában ő nyerte meg az öldöklést, ennek viszont súlyos következményei lettek…

A környéken gombamód szaporodó Internet-kávézók főleg az ázsiai származású lakosság körében népszerűek; a kávé elfogyasztása és a Világhálón való szörfölés helyett a legnagyobb vonzerőt az egymás ellen játszható hálózati játékok jelentik. Az olyan programok, mint a Quake III és a Half Life: Counterstrike nagyon kedveltté váltak a fiatalok körében. Ennek köszönhetően viszont ezek a helyek a virtuális agresszió kiélésével felerősítik a valós élet érzéseit. A forró kávé egymásra öntése helyett sokkal brutálisabban rendezik le egymás között a nézeteltéréseket a fiatalok: számos, Internet-kávézóban lezajlott összetűzés után súlyos sérüléseket kellett ellátni a helyszínre kiszálló mentősöknek.

A város polgármestere úgy döntött, hogy egy darabig betiltja az új, hasonló egységek létesítését valamint a régebbi egységek biztonsági előírásait is megszigorította (kamerák felszerelésére kötelezte a kávézókat, valamint nyitvatartási idejüket is behatárolta).

Az intézkedés tipikus példája az emberi gyengeségnek: csak a tüneteket kezelik, az elfojtott agresszió viszont mindenkiben benne marad…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák