Connect with us

technokrata

Vegyünk zenét az Interneten (?)

Kütyük

Vegyünk zenét az Interneten (?)

Több cég is azon igyekszik, hogy az online zenékért pénzt csikarjon ki a felhasználókból. A szolgáltatás azonban nem túlságosan népszerű…

A Pressplay kedden beindította fizetős szolgáltatását, mellyel online zeneletöltésre kínálnak lehetőséget az MP3.com-on. A Sony és a Vivendi Universal vegyesvállalata a korábbi, korlátozott szolgáltatást most teljes körűvé tette.

A Pressplay legolcsóbb csomagjának havi díja 9,95 dollárba kerül, és 300 streaming valamint 30 letölthető zeneszám elérését teszi lehetővé egy hónapban. A legdrágább, 24,95 dolláros havidíjjal rendelkező csomag ezer darab steraming 100 letölthető zene elérésére jogosít.

Több nagy kiadó zenéi is elérhetők a szolgáltatás segítségével; a Sony, a Universal és az EMI által kiadott dalok mellett az óriásoktól független lemezkiadó cégek zeneszámai is megtalálhatók. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy nem építettek semmiféle védelmet a letöltött állományokba, azokat CD-re lehet írni.

A fizetős zeneletöltést kínáló szolgáltatások (a Pressplay mellett például a MusicNet) viszont mindaddig hátrányban maradnak, amíg az emberek olyan szoftvereket használhatnak, amelyekkel ezeknek a zenéknek a letöltése teljesen ingyenes (KaZaA, Morpheus stb.). Az eddig a fizetős hálózatokhoz csatlakozott felhasználók száma is ezt a tényt mutatja: a Pressplay és társainak előfizetői bázisa csak lassan növekszik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák