Connect with us

technokrata

Piacon a mobiltelefonok új generációja!

Kütyük

Piacon a mobiltelefonok új generációja!

A korábban ígért Nokia telefonok Párizsban végre megmutatkoztak a közönség előtt, a készülékeknek fényes jövőt jósolnak…

Elunta mobiltelefonját? Nem elégíti ki a piacon található kínálat? Annyi pénze van, hogy nem tudja hova tenni? Mi megoldást kínálunk Önnek!

Akár ez is lehetne a Vertu cég szlogenje, olyan Nokia telefonokat forgalmaznak ugyanis, melyek egy picit eltérnek a szokásostól. Nevezetesen abban, hogy külsejüket nemesfémek (arany és platina) és drágakövek díszítik (bár ékköves modellek még nem jelentek meg). Ennek megfelelően áruk sem alacsony: 24 ezer eurónak megfelelő összeget kell kifizetni egy-egy darabért (ennyiért már egy új családi autót is lehet vásárolni).

A Nokia leányvállalataként üzemelő Vertu Párizsban mutatta be első modelljeit, 2002 közepére azonban egész Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában árulni tervezik a készülékeket. Az újonnan piacra került telefonok zafír kristályból készült képernyővel rendelkeznek, az elektronikát pedig platina borítású tok fedi.

A londoni székhelyű cégtől azt várja a Nokia, hogy olyan új szegmensbe törhet be, melynek lehetőségei szinte kiaknázatlanok. A nagyon gazdag embereknek szánt telefonok ugyanis hiába gyönyörűek, eszmei elavulásuk ugyanolyan gyors, mint ékszermentes társaiké. Éppen ezért úgy tervezték a telefonokat, hogy a külső megtartásával könnyen cserélhető legyen a belső elektronika.

A 200 főből álló leányvállalat azonban nincsen egyedül a piacon: A Motorola arannyal futtatott és fekete gyémántokkal ékesített telefonjai és az aranyszínű Ericsson készülékek különösen népszerűek a közel-keleti olajsejkek között. A Vertu ezért nem csak a tetszetős külcsínnel próbálja eladni termékeit, alkatrészei magas minőséget képviselnek (antennák, hangszórók stb.).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek