Connect with us

technokrata

GPRS alapinfrastruktúrát épít a Synergon

Kütyük

GPRS alapinfrastruktúrát épít a Synergon

A Synergon Informatika és a V.R.A.M. (Vodafone) 100 millió forintot meghaladó szerződést írt alá, melynek keretében mobil internet-szolgáltatáshoz szükséges infrastruktúrát épít ki az előbbi cég a Vodafone részére.

A Vodafone csomagkapcsolt mobil adatátviteli szolgáltatásával elsősorban az üzleti felhasználókat kívánja megcélozni. A GPRS szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódóan a Synergon a Vodafone részére nagy teljesítményű Internet szolgáltatói gerinchálózatot épít ki, és a működéshez biztosítja a megfelelő támogatást (a szolgáltatónak korábban a Nokia szállította a teljes GPRS core infrastruktúrát, a Synergon ehhez illeszkedően csak az Internethez való csatlakozás feltételét teremtette meg).

Czakó Ferenc, a Synergon vezérigazgatója a tender eredményének kihirdetéskor elégedettségét fejezte ki: „A Vodafone ezzel a technológiával, mely hang és adattovábbításra egyaránt alkalmas, a modern világ minden lehetőségét kihasználó ügyfeleit veszi célba. Emiatt kiemelten fontos volt számára, hogy a legjobbak közül válassza ki beszállítóját, így csak a Cisco Gold Partnereket hívta meg zárt tenderére. Büszkék vagyunk, hogy a Vodafone minket választott.”

A GPRS-rendszert kiszolgáló alaphálózatot Cisco aktív eszközök, Sun menedzsmenteszközök és tűzfalak alkotják. A hálózat egyedi jellemzőit – az eszköz és design szintű teljes körű redundancia és rugalmasság – a Synergon Cisco routing switchekkel valósítja meg. A biztonság érdekében többszintű tűzfal és betörésvédelmi (IDS) rendszert telepít. Az ügyfelek számára a rendszer különféle kapcsolódó szolgáltatásokkal áll rendelkezésre, függetlenül az ügyfél által használt technológiától – WAP, GPRS vagy számítógépes Internet kliensek. A kiemelt ügyfelek számára önálló VPN (Virtual Private Network) hálózatot alakít ki. A redundáns kiépítésű rendszerhez a Synergon 3 éves, magas szintű rendelkezésre állást nyújt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek