Connect with us

technokrata

A Sprint és a Sanyo bemutatta első 3G telefonját

Kütyük

A Sprint és a Sanyo bemutatta első 3G telefonját

Az egyik jelentős amerikai mobilszolgáltató, a Sprint PCS a Sanyo céggel karöltve a CES-en bemutatta első 3G telefonjának prototípusát és az azzal igénybe vehető szolgáltatásokba is betekintést engedett.

A most bemutatásra került Sanyo mobilhoz hasonló modellek a Sprint várakozásai szerint 2003-ra lesznek elérhetők a felhasználók számára, noha maga a szolgáltatás az év közepén indulhat be az Egyesült Államokban. Mivel a harmadik generációs (3G) hálózatok – a Sprint esetében CDMA2000 1X – már akár 144Kbps-os adatátviteli sebességet is biztosíthatnak, az ezeket használó mobiltelefonokat olyan funkciókkal kell felszerelni, amelyekkel ki lehet használni ezt.

Alapkövetelmény tehát a színes kijelző, amelyen lehetséges a multimédiás üzenetek küldésekor és fogadásakor is használt digitális fotók, illetve mozgóképek megjelenítése, valamint a mobilról való webezés, illetve a játékok használata is. További követelmény például a kényelmesebb e-mailezés (csatolt file-ok fogadása is lehetséges lesz, azért nyilván limitált méretig).

A most bemutatott Sanyo telefon 2,5 colos OLED kijelzővel van felszerelve. Ez a technológia elméletileg jobb képminőséget biztosít, mint a korai PDA-kban és mobilokban alkalmazott kijelzők, és fontos, hogy áramigénye is alacsonyabb. Nem árt, ha a telefon képes digitális hangok kezelésére is, ekkor ugyanis zenéket is hallgathat a telefon tulajdonosa, akár az interneten keresztül is. Ez mind szép és jó, ám azt jómagam még mindig nem tudom megérteni, hogy az aprócska számbillentyűkkel hogyan lehet egy közepes hosszúságú e-mailt megírni anélkül, hogy ínhüvelygyulladást kapna az ember. (Talán a képen nem látszik túl jól, de a telefon kihúzható számbillentyűkkel rendelkezik.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek