Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért nem lehet ICQ-n SMS-t küldeni?!

Kütyük

Miért nem lehet ICQ-n SMS-t küldeni?!

Mint azt bizonyára sokan észrevették, egy ideje nem mennek el az ICQ-n keresztül küldött SMS-ek. Egyes magyar mobiltelefon-szolgáltatókat diszkriminál az ICQ – ez most átmeneti vagy végleges állapot?!

Nyilván sok magyar felhasználó bosszankodva vette észre, hogy az ICQ kliens segítségével küldött SMS-ek nem érnek célba, sőt sokszor még az siker(telenség)ről küldött értesítőt sem kapjuk meg.

Ennek oka – mint azt az ICQ.hu-tól, a magyar ICQ-felhasználókat egyesítő portáltól kapott információ alapján megtudtuk – az, hogy az ICQ központjában ezekben a percekben is folyik a fejlesztés – az általa támogatott mobiltelefon-szolgáltatók listáját bővítik.

A támogatott szolgáltatók listáját megnézve azonban meglepve tapasztaltuk, hogy a magyarok közül a Pannon GSM hiányzik a listából – ennek ellenére pillanatnyilag átmennek a pannonos telefonokra küldött üzenetek.

Hogy a hálózat mégis működik valahogy, annak oka az, hogy újabban a fejlesztők igyekeznek áthidalni a problémát: az SMS-eket az ICQ rendszer e-mail átjáróján keresztül kézbesítik – ez azonban nem jelez vissza a küldőnek.

Hogy az eredeti (bővített) állapot mikor áll helyre, arról egyelőre nem kaptunk információt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés