Connect with us

technokrata

Miért nem lehet ICQ-n SMS-t küldeni?!

Kütyük

Miért nem lehet ICQ-n SMS-t küldeni?!

Mint azt bizonyára sokan észrevették, egy ideje nem mennek el az ICQ-n keresztül küldött SMS-ek. Egyes magyar mobiltelefon-szolgáltatókat diszkriminál az ICQ – ez most átmeneti vagy végleges állapot?!

Nyilván sok magyar felhasználó bosszankodva vette észre, hogy az ICQ kliens segítségével küldött SMS-ek nem érnek célba, sőt sokszor még az siker(telenség)ről küldött értesítőt sem kapjuk meg.

Ennek oka – mint azt az ICQ.hu-tól, a magyar ICQ-felhasználókat egyesítő portáltól kapott információ alapján megtudtuk – az, hogy az ICQ központjában ezekben a percekben is folyik a fejlesztés – az általa támogatott mobiltelefon-szolgáltatók listáját bővítik.

A támogatott szolgáltatók listáját megnézve azonban meglepve tapasztaltuk, hogy a magyarok közül a Pannon GSM hiányzik a listából – ennek ellenére pillanatnyilag átmennek a pannonos telefonokra küldött üzenetek.

Hogy a hálózat mégis működik valahogy, annak oka az, hogy újabban a fejlesztők igyekeznek áthidalni a problémát: az SMS-eket az ICQ rendszer e-mail átjáróján keresztül kézbesítik – ez azonban nem jelez vissza a küldőnek.

Hogy az eredeti (bővített) állapot mikor áll helyre, arról egyelőre nem kaptunk információt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák