Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megelőzték a Microsoftot 17 évvel?

Kütyük

Megelőzték a Microsoftot 17 évvel?

Úgy tűnik, a Microsoft sem legyőzhetetlen: nem is kis mértékben előzték meg az óriáscéget. A felek már a bíróságon vannak…

San Franciscoban pert indítottak a Microsoft ellen, arra hivatkozva, hogy a Pocket PC elnevezés immáron 17 éve foglalt. Mint ismeretes, az óriás vállalat által támogatott kézi számítógépek már elválaszthatatlan párt alkotnak ezzel a névvel.

A korábban regisztrált névvel egy olyan mókás szerkezetet illettek, mely 9,95 dolláros áráért arra képes, hogy döntést hozzon helyettünk fontos ügyekben. Gyakorlatilag egy pakli kártyánál alig nagyobb dobozról van szó, ami egy chipet tartalmaz magában, és véletlenszerű válaszokat ad a feltett kérdésekre.

A termék jogait tulajdonló már évek óta offline módon árulja a dobozkát, ám amikor tavaly nyáron az Internetet is fel akarta használni eszközének értékesítésére, meglepődve tapasztalta, hogy a pocketpc.com már foglalt. A Pocket PC nevet ugyan nem foglalta le az úriember, de már évek hosszú sora óta használja, ezért úgy érzi, hogy igényt formálhat az URL-re. Ezen kívül 5000 dollárt kér a Microsofttól, a decemberi eladásainak elmaradásának ellensúlyozására.

A 2000. márciusában beregisztrált webcím tulajdonosa (azaz a Microsoft) nem érzi úgy, hogy át kellene adnia a címet. A Pocket PC (kézzelfogható) termék tulajdonosa mindezek ellenére hisz igazában és abban is, hogy győzhet a peres eljárás során.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés