Connect with us

technokrata

Cingular/AT&T: az első lépés a 3G felé

Kütyük

Cingular/AT&T: az első lépés a 3G felé

A Nokia a távközlési vállalatok között elsőként az Egyesült Államokban megkezdte a 3G szolgáltatások bevezetéséhez szükséges GSM/EDGE hardver szállítását két szolgáltató számára is.

A GSM/EDGE hardvert a Nokia a két kulcsfontosságú amerikai szolgáltató, a Cingular Wireless és az AT&T Wireless számára szállítja, így ezek a vállalatok alkalmazzák majd elsőként a 3G szolgáltatások biztosítására az EDGE alapú szabványt.

A tervek szerint néhány héten belül a 900 és 1800 MHz frekvenciasávon működő európai és ázsiai szolgáltatók számára is megkezdődnek a szállítások.

”Az EDGE három-négyszeresére növeli a jelenlegi GSM hálózatok spektrumának hatékonyságát, és a GSM/EDGE előfizetők számára akár 473 kb/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz.” – mondta Timothy Eckersley, a Nokia Networks alelnöke.

„A GSM/EDGE hangátvitelének folyamatos fejlődése szintén a hálózat hangkapacitásának és hangminőségének javuláshoz vezet” – folytatta Eckersley. „A gyorsan bővülő GSM piacon a szolgáltatók számára az EDGE egyértelműen kiváló választást jelent a 3G szolgáltatások beindítására, történjen az a már létező GSM/GPRS hálózatok kapacitásának növelésével, vagy a meglévő TDMA rendszerek esetében a zökkenőmentes fejlődési útvonal megteremtésével.”

Az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution; fejlett adattovábbítás a globális fejlődésért) műszaki jellemzői az ETSI és a 3GPP által meghatározott GSM specifikációk részét képezik. A Nokia EDGE rádióhálózati megoldása olyan technológiát használ, amely a GSM rádiósávot nagysebességű adatátvitelre is alkalmassá teszi. Az GSM/EDGE hatékonyabb rádióspektrum-kihasználásával a szolgáltatók optimalizálhatják a rendelkezésükre álló sávszélességet. Egy globális szabvány részét képezve az EDGE a GSM-mel megegyező módon biztosítja a globális barangolásból és a globális jelenlétből adódó előnyöket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák