Connect with us

technokrata

Tekerős akkumulátort kínál a Motorola

Kütyük

Tekerős akkumulátort kínál a Motorola

Az amerikai mobilgyártó FreeCharge nevű akkumulátorával akkor is boldogulhatunk, ha nincs töltő vagy villanyáram a közelben: tekeréssel ugyanis bármikor feltölthetjük.

A FreeCharge akkumulátor vagy tekeréssel tölthető fel, vagy a telefon saját adapterének DC bemeneténél tölthető. 45 másodperces betekeréssel nagyjából 5 perces beszélgetési időt, vagy néhány órányi készenléti időt érhetünk el és minél tovább tekerjük az erőforrást, annál jobban tudjuk feltölteni az akkumulátort. A speciális akkumulátoron egy jelzőfény villog, amely megmutatja, hogy mennyire töltődött fel, illetve mutatja az optimális tekerési sebességet is.

A kis szerkezet a megtermelt áramot vészhelyzet esetén a működés fenntartására fordítja, ám a telefon akkuját is lehet vele tölteni, sőt maga a FreeCharge is képes áramot tárolni. A telepek áramszolgáltatási idejének meghosszabbítása alapvető kérdés mobilkészülékek, telefonok, laptopok, PDA-k számára, és bár sok, teljesen eltérő megközelítésen dolgoznak, még egyik sem működik, csak az tűnik biztosnak, hogy a hagyományos megoldásból több már nem csikarható ki. A Motorola az egész kérdést megkerülve márciusban 65 dolláros áron fogja piacra dobni a Freecharge-ot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek