Connect with us

technokrata

Mobiltelefonálás korlátok nélkül

Kütyük

Mobiltelefonálás korlátok nélkül

Autóban hívást fogadni mobiltelefonnal: ez még napjainkban is megvonja a figyelmet a közlekedéstől. A Motorola új rendszere azonban teljes szabadságot biztosít.

Bluetooth: az egyre erősödő támogatottságú vezetékmentes technológiát már a Motorola is használja legújabb, autók számára készített telefonrendszerében. Ennek segítségével megszabadulhatunk a telefon nyomkodásának nyűgétől, az immáron hangvezérléssel is működő rendszernek köszönhetően hívásfogadáshoz sem kell kezünket használni.

A telefon köré épült, Bluetooth-alapú rendszer használata roppant egyszerű: az autó elindításakor automatikusan működésbe lép, készen állva a (hanggal vezérelt) hívások fogadására vagy kezdeményezésére. Maga a mobiltelefon bárhol lehet az autó 10 méteres körzetében, a Bluetooth miatt nincsen egy központilag meghatározott helye a készüléknek. A rendszer 100 különböző parancsot képes elfogadni és olyan telefonokkal is együttműködik, melyek nem támogatják a hangfelismerést.

A második negyedévben piacra kerülő rendszert egy olyan headset előzi meg, mely ugyanezen a technológián alapul, azaz bárhonnan lehetővé teszi a telefon használatát (ha belül vagyunk az előbb említett 10 méter átmérőjű körön). Ennek ára 199 dollár lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák