Connect with us

technokrata

A RealNetworks meghódítja a nappalikat is

Kütyük

A RealNetworks meghódítja a nappalikat is

Egyelőre meg nem erősített információk szerint a RealNetworks a mai napon fogja bejelenteni, hogy szövetségre lép a set-top boxokat fejlesztő TiVo és Moxi Digital cégekkel.

A megállapodás révén a streaming média óriás RealNetworks kibővítheti elérhetőségét a személyi számítógépekről immár a szórakoztatóelektronikára is. A nem hivatalos hírek szerint a két, digitális videó funkciókat is kínáló set-top boxokkal piacon lévő cég termékei nemsokára a Real file-formátumait is támogatni fogják.

Ennek köszönhetően például a TiVo ügyfelei ezentúl az eszköz belső merevlemezén tárolhatják el az Internetről letöltött Real Audio formátumú zenéket. Természetesen a RealNetworks nem elégszik meg ennyivel, ugyanis már egy tucat gyártóval – többek között a Hitachival, a Philipsszel és az NEC-vel – megállapodott abban, hogy azok termékei (asztali DVD lejátszók, set-top boxok és egyebek) támogassák a Real szoftveres technológiáit.

Ezenkívül a TiVo-val szorosabb lesz az együttműködés, mivel a cég előfizetői igénybe vehetik majd a RealNetworks RealOne szolgáltatását, valamint 10 dolláros havidíj ellenében előfizethetnek a streaming médiával foglalkozó vállalat MusicNet technológián alapuló online zeneszolgáltatására, a RealOne Musicra is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek