Connect with us

technokrata

Túlszámlázó mobilszolgáltatók

Kütyük

Túlszámlázó mobilszolgáltatók

Egyes mobilszolgáltatók nem egészen sportszerűek a forgalmi díjak megállapításánál…

Az Office of Telecommunications (OfTel) brit telekommunikációs felügyelet hétfőn hivatalos megkeresést intézett a gazdasági versenyhivatalhoz, miszerint a Vodafone, az MmO2, a One2One és az Orange túl sok forgalmi díjat számol föl az egymás hálózata közötti beszélgetésekért.

A felügyelet már korábban tett kísérletet a szolgáltatóknál díjaik mérséklésére: az inflációt is figyelembe véve 4 éven keresztül évi 12 százalékos csökkentést akart elérni. Nem sikerült neki. Az intézkedés összesen 1 milliárd dollárt takarított volna meg a brit előfizetőknek – a One2One azonban azt hibásnak, logikátlannak és hiányosnak nevezte.

Mivel a szabályozási kísérlet kudarcot vallott, a konkurens hálózathoz kötött partnerekkel továbbra is irreálisan drága a beszélgetés. Mindenesetre az elemzők reményei szerint az OfTel intézkedései nem lesznek eredménytelenek és véget ér az a felemás helyzet, hogy több szolgáltatónál a hálózaton belüli hívás ingyenes, ami arra sarkallja az egymáshoz közel álló előfizetőket, hogy lehetőleg egyazon szolgáltatónál kössenek szerződést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek