Connect with us

technokrata

A Palm idei PDA-újdonságai

Kütyük

A Palm idei PDA-újdonságai

Az idei évben jelentősen megújítja a Palm cég termékkínálatát.

A The New York Times című napilap interjút készített a Palm ideiglenes elnök-vezérigazgatójával, a Carl Yankowskit felváltó Eric Benhamouval. A vezér elmondta, a cég eddig nem volt elég innovatív, de ezen most változtatni kívánnak.

Két hónapon belül a boltokba fog kerülni a VIIx modell utódja, amely már integrált vezetéknélküli adatátviteli képességgel (például mobil e-mailezésre) is el lesz látva. Ennek eredetileg még a tavalyi év végén meg kellett volna jelennie.

2002. őszén fog debütálni az első ARM-alapú, az eddigieknél izmosabb processzort tartalmazó Palm PDA. Ezeken az eszközökön már a Palm OS 5-ös verziója fog futni. Az év harmadik negyedévének tájékára egyébként az összes új modellben az eddiginél gyorsabb processzort kívánnak alkalmazni, és a tervek szerint mindegyik PDA támogatni fogja a Bluetooth és az IEEE 802.11b rövidtávú vezetéknélküli adatátviteli szabványokat is.

A gyártó jelenleg arra számít, hogy főként az új palmtop/mobiltelefon hibridek megjelenését és a GPRS mobilhálózatok elterjedését követően idén nyáron ismét fellendül majd az értékesítés, melynek nyomán a gyártó végre nyereségessé válhat. A jelenlegi tervek szerint 2002. végén kerül sor a Palm szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó részlegeinek különválasztására. A Palm OS operációs rendszer más gyártóknak történő licenceléséből a gyártó szintén bevételnövekedésre számít.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek