Connect with us

technokrata

Tovább folyik a harc az internetes szólásszabadságért

Kütyük

Tovább folyik a harc az internetes szólásszabadságért

A korábban digitális jogokat sértő programjának publikálása miatt letartóztatott orosz programozó hosszú jogi hercehurca után végre hazatérhetett hazájába.

A novemberben szabadult Dimitrij Sklyarov egy olyan eljárás kidolgozása miatt került az Egyesült Államok bírósága elé, mely lehetővé tette, hogy az Adobe eBook Reader programjával olvasható digitális könyveket le lehessen másolni és ki lehessen nyomtatni.

A hétfőn Moszkvában orosz földet ért Sklyarov hálás köszönetet mondott a mellette kiállt támogatóknak. Elmondta, hogy szerinte egyedül nem lett volna képes egyezségre jutni az amerikai törvényhozással, a civil szervezetektől kapott támogatás nagy segítségére volt.

A digitális jogok védelméről született új törvény első ”áldozata” immáron mentesült a további megpróbáltatások alól és békében töltheti pihenőidejét feleségével és két gyermekével, de a cég, ahol dolgozott (ElcomSoft) továbbra is perben áll (ha az orosz cég számára negatív ítélet születik, akkor 2,25 millió dollár kifizetésére is kötelezhetik). Az internetes szólásszabadságért folyó harc tovább folyik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák