Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 millió i-mode felhasználó az NTT DoCoMo-nál

Kütyük

30 millió i-mode felhasználó az NTT DoCoMo-nál

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója a napokban bejelentette, hogy népszerű mobil internetes szolgáltatását, az i-mode-ot immár 30 millióan használják.

Az NTT DoCoMo 1999. február 22-én indította útjára az i-mode-ot, amely tulajdonképpen egy kibővített WAP-szolgáltatásnak tekinthető, alkalmas egyszerűbb képek, grafikák átvitelére is.

A piaci bevezetést követő pár hónap alatt 1 millióra nőtt az i-mode felhasználói tábora, amely 2000. márciusára már 5 millió főt számlált. Ugyanezen év augusztusában már 10 millióan használták a mobil internetet, novemberre pedig további 5 millióval gyarapodott a számuk. Az idei év márciusában már 20 millióan, július elsején pedig már 25 millióan neteztek erre alkalmas mobiljukról a DoCoMo előfizetői közül, most karácsonykor – összesen 1038 nap alatt – pedig sikerült elérni a 30 milliós határt is.

Hasonlóan dinamikusan növekszik a Java technológián alapuló i-appli szolgáltatás népszerűsége is. Ennek felhasználói bonyolultabb javás programokat is futtathatnak az erre alkalmas i-mobiltelefonokon. Az i-applit ez év január 26-án vezette be a szolgáltató, azóta pedig már 10 millióan használják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés