Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fagyos Nokia telefonok II.

Kütyük

Fagyos Nokia telefonok II.

A Nokia hivatalos közleményben reagált az SMS-ben való lefagyasztás lehetőségére.

Job de Haas, az ITSX biztonsági szakértője egy sms-client nevű programmal egy, Internetre kapcsolt PC-n speciális, szabálytalan User Data Header-rel ellátott SMS üzenetet küldött, és ezzel le tudott fagyasztani bizonyos Nokia mobiltelefonokat, amelyek az akkumulátor levétele után sem éledtek újra, csak egy másik SIM-kártyáról indítva lehetett ismét használni őket. De Haas szerint ez a sérülékenység a telefon szoftveréhez kapcsolódik, és a hiba a Nokia 6210-es, 3310-es és 3330-as telefonokat érinti. Ugyanakkor az általa kipróbált Siemens telefonnál nem tapasztalt ilyen gondokat. A többi gyártó telefonjait még nem tesztelte.

A Nokia nyilatkozata: ”Erre az információra de Haas úr még augusztusban hívta fel a figyelmünket. Azóta a Nokia megoldotta ezt a helyzetet, és a jelenleg forgalomba kerülő készülékek szoftverében már alkalmazza is.

Megjegyzendő, hogy a probléma, hogy egy SMS lefagyasztja a telefont, csak abban az esetben történhet meg, ha valaki szándékosan egy olyan speciális szoftvert gyárt, amely rosszindulatú SMS-t küld. Egy átlag mobil felhasználó egy átlagos mobilról nem képes ilyet küldeni.

A problémát eddig csak laboratóriumi körülmények között demonstrálták, és természetesen a valós környezetben történő próbatétel a legtöbb országban beleütközne a távközlési törvényekbe. De Haas úr az internetes biztonság területén dolgozik, és vállalatának üzleti politikájához hozzátartozik, hogy az internetes biztonsággal kapcsolatos összes lehetséges veszélyről tájékoztasson.

Hálásak vagyunk azért, hogy de Haas úr hozzánk fordult ebben az ügyben, és az ügyfeleinknek is azt ajánljuk, hogy ha hasonló problémára bukkannak, közvetlenül velünk lépjenek érintkezésbe.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés