Connect with us

technokrata

Operációs rendszer olcsón és legálisan

Kütyük

Operációs rendszer olcsón és legálisan

Könnyen szert lehet tenni egy legális operációs rendszerre, ehhez elég megvenni és picit megbütykölni a sokkal olcsóbb frissítést.

A MacFixit nevű honlap szerkesztői rájöttek, hogyan lehet a Macintosh új operációs rendszerét, az OS X-et az eredeti ár hatodánál is kevesebbért megszerezni. Az eredeti OS X 129 dollárba kerül, de az ehhez megjelent frissítés ára csak 19,95 dollár. A trükk abban rejlik, hogy képessé lehet tenni a frissítést tartalmazó CD-t, hogy az egy teljesen működő operációs rendszert telepítsen.

Nem sokkal az eredmény publikálása után az Apple felkereste a Macfixitet és felszólította, hogy az anyagot távolítsák el az oldalról, különben jogi lépéseket foganasítanak az internetes oldal szerkesztői ellen. A Macfixitnél úgy vélekednek, hogy semmi illegálisat nem tettek, ennek ellenére együttműködnek az Apple-lel.

A Macintosh-t gyártó cégnél igyekeznek előny kovácsolni az esetből. A frissítés megbuherálásával egy ideje már fennálló problémát lehet megoldani, nevezetesen azt, hogy aki frissítette az operációs rendszerét, de nincs megelégedve, az nem tudta eddig visszaállítani az eredeti állapotot. A trükközéssel azonban már akár el is lehet tüntetni az eredeti operációs rendszerhez telepített változtatásokat.

Habár a Macfixit oldaláról sikerült eltávolítani az Apple-re nézve anyagilag káros tartalmat, más oldalak (még az Usenet is) átvették az információt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák