Connect with us

technokrata

Mobil banki szolgáltatások a Nokiától

Kütyük

Mobil banki szolgáltatások a Nokiától

A finn gyártó bejelentette, hogy egy olyan új szoftvertermékkel lép piacra, amely lehetővé teszi a bankoknak, hogy ügyfeleik mobiltelefonjaikon is nyomon követhesség bankszámláik alakulását.

A Nokia partnerségi megállapodást kötött a 3i Accenture kockázati befektető céggel, illetve a finn Sompo csoporttal, amely pénzügyi szolgáltatást nyújt. Velük közösen egy céget is létrehoztak, ez a Meridei Financial Software nevet kapta, és ez fogja a közös fejlesztésű m-banking szoftver értékesítését végezni világszerte.

Az IDC felmérése szerint a felhasználók által leginkább igényelt funkciók között szerepelt a banki ügyletek mobiltelefonon való elvégezhetősége. A megkérdezett 7 ezer mobiltelefon-tulajdonos közel kétharmada úgy nyilatkozott, hogy szeretne bankszámlaegyenlegéhez hozzáférni egy mobil eszközön keresztül. Az IDC egyébként azt jósolja, hogy 2005-re az összes valamilyen mobil készüléket (például telefon, palmtop) használó emberek 5 százaléka egy ilyen zsebmasinán fogja végezni banki ügyleteit az Egyesült Államokban. Napjainkban az Internet elérésére képes mobil eszközzel rendelkező felhasználók csupán 0,1 százaléka teszi ezt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle