Connect with us

technokrata

Harry Potter esete a kalózokkal

Kütyük

Harry Potter esete a kalózokkal

J. K. Rowling nagy hasznot húzott az általa kitalált varázslóinas meséjéből. Példáját többen követik.

Az illegális, Harry Potter filmmel való kereskedés nagy jövedelmet hoz a konyhára. A távol-keleti piacokon szokásosnak vehető kalózkodásnak köszönhetően széles körben terjed a kis varázslóinasról szóló történet. Egy ”terjesztő” szerint akkora az érdeklődés, hogy a másolatok megszerzése után már rögtön első este félszáz VCD-t adhatott tovább.

A filmet ugyan nemsokára ebben a térségben is bemutatják (december 20-án), de az emberek nagyon kíváncsiak, és egy részük képtelen kivárni ezt az időpontot. A ”piac” keresletigénye természetesen vonzza magával a kínálat folyamatos fenntartását: több száz másolatot rendelnek nap mint nap a hong kongi elosztóktól. A CD-k angol és kínai felirattal vannak ellátva.

Az sem mellékes tény, hogy így alig több mint két és fél dollárnak megfelelő összegért hozzá lehet jutni a Harry Potter élményhez (hogy milyen minőségben, és hogy teljesen illegálisan, az már más kérdés). Az olcsóság és a térségben uralkodó szokások gerjesztette ”vásárlási láz” valószínűleg még sok gondot okoz majd a szerzői jogokat betartani igyekvő erőknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom