Connect with us

Ellenőrzött mobiltelefonok

Kütyük

Ellenőrzött mobiltelefonok

Egy szolgáltatás segítségével távolról leellenőrizhettük akár kedvesünk telefonját is…

A két éve alapított német szoftvercég olyan szolgáltatást jelentett be (és jelentetett meg honlapján), melynek segítségével bárki számára lekérdezhetővé vált, hogy egy mobiltelefon be van-e kapcsolva vagy sem. Mivel ezt úgy valósították meg, hogy az érintett mobiltelefon tulajdonosa nem szerzett róla tudomást, hogy valaki leellenőrizte, ezért hamar nagy vita kerekedett az ügyből. A cég szervereit elárasztották az emberek hozzászólásaikkal és véleményeikkel.

A Gate5 kénytelen volt leállítani szolgáltatását, mert egyes biztonsági szakértők már azt kezdték feszegetni, hogyan juthatott a cég a mobiltelefon tulajdonosok ezirányú információjához. A leállításig azonban bárki igénybe vehette az SMS Gateway Ping-nek nevezett demot, mindössze be kellett írni a kívánt telefonszámot a weblapon. Amennyiben ki volt kapcsolva, be lehetett állítani, hogy a kíváncsiskodó jelzést kapjon, amint a telefon feljelentkezik a hálózatba.

A cég nem hozta nyilvánosságra, mely telekommunikációs cégekkel dolgozik együtt, mindössze annyit árult el, hogy Németországban és Svájcban levő szolgáltatókkal van szerződésben. Az európai telekommunikációs cégek hivatalos állásfoglalása szerint sosem engednének hálózatukra olyan, ehhez hasonló szolgáltatást, ami a felhasználók engedélye nélkül monitorozná őket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom