Connect with us

technokrata

Rosszindulatú SMS-ek – fagyos Nokia telefonok

Kütyük

Rosszindulatú SMS-ek – fagyos Nokia telefonok

Bizonyos SMS kódokkal lefagyaszthatók a Nokia legnépszerűbb mobiltelefonjai. A helyreállítás nem egyszerű…

A Black Hat biztonsági konferencián bemutattak egy programot, amellyel rosszindulatú SMS-eket lehet küldeni, ezekkel pedig lefagyaszthatók a Nokia 3310, 3330 és 6210-es mobiltelefonok, ráadásul a helyreállítás is eléggé körülményes.

Job de Haas, az ITSX biztonsági szakértője a rendezvényen egy sms_client nevű programmal egy Internetre kapcsolt PC-n speciális – szabálytalan User Data Header-rel ellátott – SMS üzenetet küldött egy Nokia 6210-es telefonra.

Az SMS fogadása után a készülék lefagyott, és nem lehetett többet bekapcsolni sem. Mindez egy szoftverhiba eredménye, és a jelenlegi információk szerint a Nokia 6210, 3310 és 3330-as telefonokat érinti, bár további típusok vizsgálata is folyamatban van. Sajnos a programmal az üzenet forrásának meghamisítása is egészen egyszerű, ezáltal szegény áldozat nem is lesz képes kideríteni azt, hogy kitől is kapta a kellemetlenségeket okozó szöveges üzenetet.

Szerencsére nem kell azért megszabadulni a fagyos telefontól, a hiba megszüntethető. Ehhez a felhasználónak szereznie kell egy másik SIM kártyát (például egy másik telefonból), amelyen nincs rajta a kártékony üzenet, be kell rakni a telefonba, be kell azt kapcsolni, és ezek után a régi kártyával is újra használni lehet a mobilt. Remélhetőleg a gyártó hamarosan orvosolni fogja ezt az elég súlyos hibát!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle