Connect with us

technokrata

Mégsem lesz Internet a repülőkön?

Kütyük

Mégsem lesz Internet a repülőkön?

A Boeing bejelentette, hogy a szeptember 11-i terrorcselekményeket követően a három legnagyobb amerikai légitársaság visszavonta a repülőgépeken való Internet-szolgáltatás megvalósítására vonatkozó terveit.

Még idén júniusban jelentette be a Boeing, hogy az American Airlines, a United Airlines és a Delta Air Lines a repülőgépgyártó Connexion nevű internetes technológiákkal foglalkozó részlegével közösen összesen 1500 amerikai repülőgépen teszi elérhetővé a világhálót az utasok számára.

A tervek szerint a fedélzeten lévőket helyi hálózaton keresztül kapcsolták volna össze, az Internetet pedig egy műholdas kapcsolaton keresztül érhették volna el saját notebook vagy palmtop számítógépeikről, óránként 20 dolláros összegért. Az adatok fogadása 5 Mbps-os sebességgel történik, a küldés pedig 1,5 Mbps-mal.

Fernando Vivanco, a Connexion szóvivője elmondta, bár a légitársaságok fel tudják mérni az utazás közbeni kapcsolattartás jelentőségét, ám rövidtávon most az alapvető tevékenységükre kell koncentrálniuk, főként az elmúlt hónapok események tükrében.

Ugyanakkor nem kell teljesen lemondani a légi internetezésről, mivel a német Lufthansa gépein a tervek szerint 2002 vége, 2003 eleje tájékán bevezetik a szolgáltatást. Ezenkívül még egy tucat másik céggel működik együtt a Connexion, többek között a biztonság növelését végző és egyéb kommunikációs termékek fejlesztésében, közölte a szóvivő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák