Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Yahoo szolgáltatás lesz fizetős

Kütyük

Újabb Yahoo szolgáltatás lesz fizetős

A Yahoo bejelentése szerint a jövő hónaptól már nem lehet ingyenesen lebonyolítani tranzakciókat a portál PayDirect online fizetési szolgáltatásával.

December 17-től a Yahoo 30 centet, plusz a fizetett összeg 2,5 százalékát fogja felszámítani minden egyes olyan pénzküldés után, amelyet a PayDirect szolgáltatást használva bonyolítanak le a felhasználók (a PayDirecttel pénzt lehet küldeni más embereknek e-mailben). Érdekesség, hogy lehetséges lesz kiválasztani azt, hogy a küldő vagy a pénzt fogadó ember fizesse a PayDirect használati díját. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás a jövő hónaptól már nem lesz ingyenesen igénybe vehető, továbbra is költséghatékony megoldásnak tartja azt az üzemeltető Yahoo.

Ez a változás azután lépett életbe, hogy a Yahoo partnerségi megállapodást kötött a HSBC Bank-kel. Ennek értelmében a HSBC szolgálja ki az összes PayDirect ügyfelet a világ minden táján. A hasonló fizetési módot kínáló Billpoint és Paypal jelenleg is használati díjat számol fel a fizetések után, ám e két szolgáltatás esetében nem lehet megválasztani azt, hogy ki – a küldő vagy a címzett – fizesse ki azt, ugyanakkor például a Citibank c2it-jét az Egyesült Államokon belül tranzakciós díj fizetése nélkül lehet igénybe venni.

Egyébként a Yahoo új stratégiájának jegyében egyre inkább a fizetős szolgáltatásokra kíván átállni, az év végétől többek között a portálon elérhető exkluzív streaming tartalmakhoz való hozzáférésért fizetnie kell majd a felhasználóknak. Egy ideje a vállalat online árverés szolgáltatásáért is fizetni kell. Erre javarészt azért van szükség, mert a cég nem képes fedezni kiadásait csupán a reklámbevételekből.

Az átszervezések végrehajtása jelenleg is zajlik a Yahoonál, ennek keretében a cég részlegeinek száma 44-ről 6-ra fog csökkeni, és 400 embernek kell távoznia a vállalattól.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés