Connect with us

Nobel-díjasok véleménye az Internetről

Kütyük

Nobel-díjasok véleménye az Internetről

Idén negyedik alkalommal lett megrendezve a Cisco Expo, melynek célja, hogy a legfrissebb és leghasznosabb hálózati, informatikai és üzleti információkat eljuttassa a vállalatvezetőkhöz és technológiai szakemberekhez.

A kétnapos rendezvény alatt közel 70 technikai és üzleti témájú előadás ég megbeszélés várja az érdeklődőket. A Cisco Expo 2001-et Rob Lloyd úr, a Cisco Systems európai elnöke nyitja meg. A rendezvény egyik érdekes tájékoztatója a világ neves – Nobel-díjjal jutalmazott – tudósainak körében végzett felmérés kiértékeléséről szólt.

A Nobel-díj 100. évfordulója alkalmából jó néhány, Nobel-díjas tudóst kértek fel arra, hogyan látják a jövőt az Internet hatásának ismeretében. A felmérés az ”Oktatás, innováció és az Internet: Nobel-díjasok a jövőről” címet kapta. Bár valamennyi Nobel-díj kategória képviseltette magát, az orvostudomány, a fizika és a kémia területén kitüntetett tudósok tették ki a válaszadók több mint felét.

A megkérdezett tudósok 69 százaléka véli úgy, hogy az Internet felgyorsíthatta volna kutatómunkájukat; 93 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy az Internet a könyvtárak, a tanulási lehetőségek és információk jobb elérhetőségét kínálja. A megkérdezettek 82 százaléka szerint az Internet felgyorsítja az innovációt és megközelítőleg ugyanennyien gondolták azt, hogy az Internet fontos szerephez jut a termelékenység növelésében, befolyásolja z újításokat, ami tudományos és orvosi áttörésekhez vezethet, sőt, 72 százalékuk szerint az Internet világszerte jelentős szerepet kap az életszínvonal javításában.

A Nobel-díjasok aggályaiknak is helyt adtak: 65 százalékuk szerint egyre gyakoribban sértik meg a magánszférát az Interneten, második legnagyobb gondnak a fokozott elidegenedést tartották.

A felméréssel összhangban a Cisco saját fejlesztésű technológiáit is az e-oktatás (e-learning) szolgálatába állította; 1997-ben a cég létrehozott egy nyilvános oktatási programot, a Cisco Hálózati Akadémiai (Cisco Networking Academy) Programot, mely világszerte több mint 8 ezer oktatási intézménynek biztosít oktatási anyagot online módon. Ez az e-oktatási módszer 133 országban (köztük Magyarországon is) jelen van. A program célja, hogy aktívan közreműködjön a hálózati szakemberek képzésében, ezzel áthidalva a piacon mutatkozó munkaerőhiányt. Az Oktatási Minisztériummal aláírt megállapodás keretében 2001. második félévétől a CCNA (Cisco Certified Network Associate) tananyag állami elismerést kapott. Jelenleg 32 akadémia működik Magyarországon, több mint 500 hallgató képzését biztosítva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom