Connect with us

technokrata

NEC-Matsushita: 3G mobilok kínai szolgáltatóknak

Kütyük

NEC-Matsushita: 3G mobilok kínai szolgáltatóknak

A japán NEC és a Matsushita közös fejlesztésű harmadik generációs (3G) mobiltelefonokat kíván gyártani a fontosabb kínai telekommunikációs cégek számára.

A Nihon Keizai Shimbun című japán üzleti napilap híre szerint a két cég egy közös vállalatot fog létrehozni még idén. A körülbelül 2,42 millió dolláros alaptőkével megalapításra kerülő cég feladata a 3G telefonok népszerűsítése lesz Kínában, valamint részt fog venni a kínai 3G-szabványok kialakításában is. Az alapítók reményei szerint így majd nagy részesedést lesznek képesek megszerezni a világ legnagyobb mobiltelefon piacának tartott országban. A közös vállalatnál kezdetben 100 embert – javarészt kínai mérnököket – fognak alkalmazni, azonban 3 éven belül 300-500 fősre kívánják bővíteni a csapatot.

Jelenleg egyébként csak az NEC és a Matsushita (Panasonic) szállít 3G telefonokat a japán NTT DoCoMonak, amely korlátozott körzetben október eleje óta üzemelteti a gyors adatátviteli sebességet biztosító szolgáltatást. A kínai kormányzat csak valamikor 2003. körül tervezi hasonló WCDMA (wide-band code division multiple access) hálózat kiépítését, de az NEC és a Matsushita célja az, hogy addigra már rendelkezzen videók fogadására is képes készülékekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle