Connect with us

technokrata

Fejlesztői versenyt hirdetett a Nokia

Kütyük

Fejlesztői versenyt hirdetett a Nokia

Fejlesztők jelentkezését várják a “Mobil kihívás” versenysorozatra, melynek keretében Java technológia és Symbian operációs rendszer használatával kell alkalmazásokat létrehozni.

A Nokia november 26-án elindította a világ mobilalkalmazás-fejlesztőinek a Nokia Mobil kihívás versenysorozatot. A “Rövid út a sikerhez” alcímű erőpróba olyan Symbian OS- és MIDP Java-alapú alkalmazások fejlesztésére ösztönzi a fejlesztőket, melyek a Nokia csúcstechnológiát képviselő mobilkészülékein, így például a nemrégen bemutatott Nokia 7650 képes telefonon és a Nokia 9210 kommunikátoron használhatók.

Az alkalmazások többek között kommunikációs, szórakoztatási, és hatékonyságnövelő kategóriába tartozhatnak. A nyertes alkalmazásoknak az innováció, a minőség és a felhasználhatóság tökéletes együttesét kell felmutatniuk. A MIDP Java verseny azonnal megindul, a Symbian OS alapú alkalmazások számára pedig 2001. december 10-én kezdődik az erőpróba. A nyertesek nevét 2002 márciusában hozzák nyilvánosságra. A pályamunkával kapcsolatos követelmények és az értékelés feltételei, valamint a verseny szabályai és a jelentkezésről szóló információk a www.forum.nokia.com címen találhatók.

A Nokia világszerte bármilyen fejlesztő – vállalat és diák egyaránt – jelentkezését várja a Nokia mobil kihívás versenyre. A legkiemelkedőbb pályamunkák a Nokia különböző eladási csatornáin át piacra kerülhetnek. A nyertesek a Nokia 2002 első félévében zajló ügyfél eseményein és árubemutatóin is szerepelhetnek majd. A vállalat emellett a nyertes alkalmazást előállító vállalat számára a Forum Nokia sajtóban és internetes reklámkampányában megjelenési lehetőséget biztosít. A győztesek nyereményéhez Nokia mobiltelefonok is tartoznak. Bármilyen, a versenyen indított alkalmazás tulajdonjoga, beleértve a nyertes munkáét, az alkalmazás előállítójánál marad.

A pályázat házigazdája a világ mobilalkalmazás-fejlesztőinek internetes szolgáltatása, a Forum Nokia, amely a fejlesztési munka során támogatást nyújt a résztvevők számára. A verseny résztvevői alkalmazásaikat a Forum Nokia eszközeivel és emulátoraival ingyenesen készíthetik el és tesztelhetik le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle