Connect with us

technokrata

Véget ért a Nokia Game

Kütyük

Véget ért a Nokia Game

Európa és Közel-Kelet 28 országában több mint 600 ezer játékossal három hete indult Nokia Game november 23-án, pénteken véget ért.

Az Interneten zajló döntőben 25 ezer játékos vett részt. Utolsó feladatukként végre kellett hajtaniuk Geneva feladványát, amely a Hang – a mobiljátékok szíve-lelke – továbbítását jelentette a világ összes mobiltelefonjára.

A játék utolsó hetében a résztvevőknek a döntőbe jutásért Geneva hajóján három játékszinten kellett túljutniuk. A hajó alsó fedélzetén kommunikációs képességeiket kellett bizonyítaniuk egy morze teszt megoldásával. A középfedélzeten kapcsolatteremtési képességükről kellett számot adniuk azzal, hogy megmondják, a játékok mely szereplői jönnének ki egymással és alkotnának nagyszerű csapatot. A felső fedélzeten pedig be kellett mutatniuk, hogy a Nokia négy telefonos játéka közül kettőt jól ismernek.

A pénteki nagy döntőben az Interneten élőben zajló játék keretében a játékosoknak Tragamin őrök legyőzésével át kellett venni a hatalmat a hajóhíd felett. Miután legyőzték az őröket, a hajót a sziklás török partok mentén biztos kikötőbe kellett vezetniük. A biztos kikötés után a játékosok Geneva végső feladványával álltak szemben, és a Hangot a világ minden mobiltelefonjára el kellett küldeniük. Meg kellett találniuk a megfelelő kristályt az adóvevő működtetéséhez, és az elmúlt három hét eseményeire vonatkozó kérdések sorát kellett megválaszolniuk. A kérdőív kitöltése után a Hang készen állt az átvitelre.

A tavalyi játékhoz hasonlóan a különböző országok résztvevői most is intenzíven együttműködtek, és független weboldalakon, csatornákon, valamint a Nokia Game csevegő oldalain osztották meg egymással információikat és kulcsaikat. Az együttműködés egyik leglátványosabb példája azoknak a térképeknek a közös elkészítése volt, amelyet a Tragamin főhadiszálláshoz vezető alagútrendszerről rajzoltak meg.

A döntő során az összes játékos SMS-ben értesült arról, hogy átmeneti problémák adódtak a szerverrel. A hozzávetőlegesen tíz perces kihagyás után a szerver újra működött, és a játékosok tovább játszhattak a döntőben. A győztesek azonosításához a három hetes játék során összegyűjtött összes pontszámot, valamint a döntőben szerzett pontokat is figyelembe vették. Az idei Nokia Game legjobb játékosainak nyereménye minden országban egy új Nokia 5510-es készülék. A győzteseket az elkövetkező öt napban személyesen megkeresik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle