Connect with us

technokrata

Hiba miatt hívja vissza videofonját a DoCoMo

Kütyük

Hiba miatt hívja vissza videofonját a DoCoMo

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo a nemrég piacra dobott, videók fogadására is képes mobiltelefonjának hibája miatt számos példány visszahívására kényszerült.

Pontosan egy héttel ezelőtt jelentette be az NEC által gyártott FOMA N2002-es készüléket a DoCoMo, amelyett kifejezetten az i-motion nevű szolgáltatáshoz kínált november 19-e óta. Az i-motion már a szolgáltató harmadik generációs hálózatát használja (ez gyakorlatilag csak Tokio központjában működik), és 384kbps-os letöltési sebességet kínál használójának, valamint lehetővé teszi 10-20 másodperces videók fogadását is, és a várakozások szerint jövő év márciusáig már 150 ezer ember fogja használni.

Körülbelül 1500 darab FOMA N2002-est kellett visszahívni, mivel egy szoftverhiba révén a telefonban lévő számos adat egyszerűen elveszett. (Hagyományos telefonálásra a hibás modellek is minden további nélkül alkalmasak.) Egyébként jelenleg ez az egyetlen modell a DoCoMónál, amely képes mozgóképek fogadására.

Joe Laszlo, a Jupiter Media Metrix mobiltelefóniával foglalkozó elemzője a visszahívás kapcsán elmondta, szerinte a szolgáltatónak szerencséje van, hogy a hibát viszonylag hamar észrevették, így csak az első 1500 darabot kellett visszahívni, hiszen több eladott példány esetén a csere költsége is jelentősebb lett volna.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle