Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google: aki keres, talál?!

Kütyük

Google: aki keres, talál?!

Az internetes keresők sokszor olyan oldalra is rábukkannak, olyan adatokat is indexelnek, melyeket bizony nem publikus információnak szántak. Jelszavak, bizalmas feljegyzések, mit lehet tudni…

Az elemzők szerint itt alapvetően egy régi keletű problémáról van szó: mióta a kereső-robotok néhány évvel ezelőtt indexelni kezdték a webet, sokszor bukkannak fel, bizalmas információkat tartalmazó oldalak egyes keresések eredményeképpen. Azonban még ennél is mélyebbre ás a Google új keresőmotorja.

A Google új funkciójának segítségével különböző típusú file-ok között is lehetséges a keresés. Az új motor a weboldalak mellett képes a weben lévő Adobe PostScript; Lotus 1-2-3 és WordPro; MacWrite; Microsoft Excel, PowerPoint, Word, Works és Write; valamint Rich Text Format formátumú file-okban is keresni.

A hónap eleje óta működő szolgáltatás kissé meglepte a weboldal tulajdonsokat, akik mindeddig nem sokat törődtek azzal ha a fenti -bizalmas- file-jaik közül valamelyik minden biztonsági intézkedés nélkül elérhető volt weben keresztül.

Mostantól azonban óvatosnak kell lenni, hiszen ha csak úgy elmentjük az általunk használt jelszavakat egy password.doc file-ba, és felrakjuk szerverünkre, nem kizárt, hogy a Google (és talán rövidesen más) keresőmotor rátalál, és indexeli, ami után a password szóra keresve, bizony megtalálható lesz privát dokumentumunk is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés