Connect with us

Düsseldorfban cenzúrázzák az Internetet

Kütyük

Düsseldorfban cenzúrázzák az Internetet

A düsseldorfi tartományi kormányzat nyomására az ISIS Internet-szolgáltató egyes ”nemkívánatos” Internet-oldalakat elérhetetlenné tett.

Nem csupán a szélsőjobboldali tartalmak estek áldozatul eme eljárásnak, de például a Rotten.com is, amely a nem túl gusztusos képanyagáról híresült el. A cenzúrázást igen egyszerű módon érték el, a DNS szerverben az adott oldalakat máshová térítették el.

A Chaos Computer Club meg van győződve arról, hogy a nemkívánatos webtartalmak távoltartására nem a cenzúra a jó megoldás, hiszen az ügyfelek olyan névszervereket is használhatnak, amelyek e manipulációt nem tartalmazzák.

”Az alkotmányos szempontból kérdéses és könnyedén megkerülhető Internet-tartalomszűrés helyett a kormányzati szerveknek a média kompetencia kiépítésének támogatására kellene inkább koncentrálniuk. A valójában funkcióképtelen technikai megoldások helyett inkább a problematikus tartalmakkal szembeni társadalmi immunitás kialakítására kellene törekedniük” – mondta Andy Müller-Maguhn szóvivő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom