Connect with us

Ericsson: multimédiás üzenetek mindenkinek

Kütyük

Ericsson: multimédiás üzenetek mindenkinek

A svéd gyártó bemutatta azon megoldását, mely lehetővé teszi, hogy majdan a nem MMS-képes telefonokkal rendelkező előfizetőkhöz is eljussanak az MMS-üzenetek.

Az MMS két vagy több médiaforrást integrál – például szöveget, hangot, képet és videóklipet -, és szinkronizált üzenetként küldi el azokat. Az MMS felhasználók küldhetnek és fogadhatnak például szöveggel ellátott képeslapot, sőt akár zenei részletet is.

A WAP Fórum és a 3GPP által meghatározott szabványokon alapuló Ericsson mobil üzenetkezelő központ (MMC) segítségével a hálózatüzemeltetők gyorsan integrálhatják az MMS-t hálózatukba, biztosítva a kompatibilitást meglévő infrastruktúrájukkal. Az Ericsson teljes körű multimédiás üzenetkezelő megoldása multimédiás fénykép-, kép és hangkönyvtárt tartalmaz, támogatja a fényképezőgép és a PDA használatát, valamint az Ericsson Mobility World-ön – a fejlesztők számára kidolgozott globális támogatási hálózaton – keresztül rengeteg alkalmazáshoz nyújt hozzáférést.

Az Ericsson a Legacy Phone Support technológiát integrált szoftverfunkcióként építette be az Ericsson MMC-be. Az MMC olyan platform, amelynek segítségével a hálózatüzemeltetők fejlett üzenetkezelési szolgáltatásokat vezethetnek be meglévő hálózataikon, illetve lehetővé teszi MMS üzenetek küldését WAP, EMS (fejlett üzenetkezelési szolgáltatás) és SMS szabványt alkalmazó telefonokra, valamint Internet-kapcsolattal rendelkező számítógépekre és PDA-kra. Az MMS elküldésekor az MMC ellenőrzi, hogy a címzett tud-e MMS üzenetet fogadni, és ennek függvényében változtatja meg az MMS üzenet formátumát. Ha a felhasználó hagyományos mobiltelefonnal rendelkezik, a rendszer egy sima SMS-t küld neki, amelyben egy website-ra mutató link van. Ezen a címen a címzett (akár WAP-on is) elolvashatja a neki címzett üzenetet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom