Connect with us

technokrata

Elérhető a kétirányú műholdas internet

Kütyük

Elérhető a kétirányú műholdas internet

A SES ASTRA cég bejelentette az ASTRA Broadband Interactive System (BBI) kétirányú műholdas Internet-szolgáltatás kereskedelmi elérhetőségét.

A BBI az első olyan szolgáltatás, amely az Astra 1H műhold K-sávját használja, és a kontinens teljes területén kétirányú, szélessávú műholdas szolgáltatást nyújt.

A felhasználók a végpontokon elhelyezett Satellite Interactive Terminálokon (SIT) keresztül végezhetik az adatok, illetve multimédiás tartalmak (videó, hang) fogadását akár 38 Mbit/s-os sebességgel, míg a feltöltési sebesség maximum 2 Mbit/sec lehet. Az adatok az Astra 1H műholdon keresztül érkeznek a BBI központjába, ahonnan csoportos üzenetküldéssel haladnak tovább műholdon, vagy a földi gerinchálózaton keresztül céljuk felé.

A Broadband Interactive System a Digital Video Broadcast – Return Channel over Satellite (DVB-RCS) szélessávú szabvány első kereskedelmi implementációja, amelyet elsősorban asszimetrikus kétirányú kommunikációra optimalizáltak, és támogat minden IP-alapú szolgáltatást, például file-ok átvitelét, az e-mailezést vagy akár videótelefonálást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák