Connect with us

Az ázsiai mobiltelefonokon hódít a Java

Kütyük

Az ázsiai mobiltelefonokon hódít a Java

Egy Sun felsővezető nyilatkozata szerint a jövő héten a cég több ázsiai telekommunikációs partnere is be fogja jelenteni, hogy az eddiginél szélesebb körben tervezi alkalmazni a Sun Java szoftverét.

Rich Green, a Sun Java szoftvercsoportjának vezérigazgatója elmondta, hogy a jövő héten megrendezésre kerülő JavaOne konferencián az NEC, a Fujitsu, a J-Phone Communications, és az NTT DoCoMo be fogja jelenteni, hogy telekommunikációs hálózataikon kibővítik a Java alkalmazását.

Mint ismeretes, a Java programnyelv fő előnye az, hogy lehetővé teszi egy program alkalmazását különböző típusú eszközökön, annak újraírása nélkül. A világ hat legnagyobb mobiltelefon gyártója egyaránt tervezi a Java alkalmazását új termékein. A piacvezető Nokia néhány nappal ezelőtt bemutatott 7650-es telefonja is tartalmazza ezt a technológiát (pontosabban a kifejezetten mobiltelefonokon, set-top box-okon stb. való alkalmazásra kifejlesztett a Java 2 Micro Edition-t).

A finn cég közlése szerint 2002 végére 50 millió Java-képes Nokia mobilt fognak értékesíteni, 2003-ra pedig ez az összeg 100 millióra emelkedik majd. Az NTT DoCoMo, Japán legnagyobb mobilszolgáltatója eddig összesen 9 millió Java-képes mobiltelefont adott el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom