Connect with us

technokrata

Vége az anonimitásnak

Kütyük

Vége az anonimitásnak

Egyre több, névtelenséget biztosító cég zárja be ingyenes szolgáltatását.

A SafeWeb beszüntette azon (ingyenes) szolgáltatását, amivel az Internetet használók el tudták rejteni a közösség elől azonosságukat és cselekedeteiket. A tavaly indult szolgáltatás azért került parkoló pályára, mert a nagy sávszélesség biztosítása nagyon költséges volt és ezt nem tudták megfelelő mennyiségű profittal ellensúlyozni. Terveik szerint azonban nemsokára újra indulhat a rejtőzködés, immáron pénzért.

Nem csak ez a cég ütközött nehézségekbe a piacon. A hasonló szolgáltatást nyújtó Zero-Knowledge Systems programját több mint 70.000 ember vette igénybe. A Freedom Network nevű szoftver nagy népszerűségnek örvendett, mégsem sikerült elég előfizetőt szerezni a program prémium verziójára. Októberben kénytelenek voltak felfüggeszteni a szolgáltatást.

A SafeWebnél úgy vélik, hogy jobban jövedelmezhet a vállalati szférában nyújtott szolgáltatás. Ennek szellemében elkészítették a Secure Extranet Appliance nevű szoftverüket, melynek segítségével könnyebben védhetők a vállalati adatok az illetéktelen kezektől. A cég szerint ezzel a termékkel már nyereségesek lehetnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák