Connect with us

Hirdetés

technokrata

További újdonságok a Nokiától

Kütyük

További újdonságok a Nokiától

A Nokia három új Bluetooth tartozékot is bemutatott, melyek felhasználójuknak vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak a mobiltelefonhoz.

Az európai és ázsiai piacon 2002 első negyedévében megjelenő Nokia vezeték nélküli fülhallgató (wireless headset), a Nokia vezeték nélküli autóskészlet, és a Nokia csatlakozó kártya kompatibilis a Bluetooth specifikáció legfrissebb, 1.1-es verziójával. A tartozékok így a legtöbb, a közelmúltban megjelent Bluetooth-ra képes termékkel működnek zökkenőmentesen együtt.

A Nokia vezeték nélküli fejhallgató a Nokia 6310, valamint számos egyéb Bluetooth-szal kompatibilis készülékkel biztosít vezeték nélküli hangkapcsolatot. A fejhallgató segítségével a felhasználók a mobiltelefon tartása vagy a vezetékekkel való bajlódás nélkül képesek hívást kezdeményezni és fogadni. Ergonomikus formája, jó hangminősége és kis mérete révén a fejhallgató könnyen és észrevétlenül használható. A hangfelismerő tárcsázás, a hangerő-beállítás, a hívásfogadás és a hívás befejezése a telefon 10 méteres körzetében közvetlenül a fejhallgatóval is elvégezhető.

A Nokia 6310 készülékhez kialakított Nokia vezeték nélküli autóskészlet a kéz használata nélkül biztosítja a telefon összes funkcióját. Nincsen szükség kábelekre és a műszerfalon elhelyezkedő telefontartó felszerelésére. A felhasználó által telepíthető, a hívások kezelését leegyszerűsítő távirányító, hangerőszabályzó, autórádió lehalkító és visszahangosító új megvilágításba helyezi a mobiltelefon használatát. Ha a Bluetooth-ra képes telefont összekapcsoljuk az új autóskészlettel, a hívások fogadásánál a telefon például a táskában is maradhat.

Az új Nokia kártya vezeték nélkül kapcsolja össze a Bluetooth-ra képes telefont az azzal kompatibilis személyi számítógéppel, és ezáltal egyidejűleg akár nyolc készülék is működhet hálózatban. A kapcsolat ideje alatt a felhasználó a Nokia 6310 vagy Nokia 7650 telefonja segítségével egyszerűen és vezeték nélkül nézheti meg e-mailjeit, böngészhet az Interneten, küldhet és fogadhat file-okat, faxolhat, valamint szinkronizálhatja adatait és határidőnapló-beli időpontjait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés