Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megbabonázott eladások a Weben

Kütyük

Megbabonázott eladások a Weben

Harry Potter rajongók sokasága árasztotta el az online jegyeladással foglalkozó honlapokat, hogy a pénteken bemutatott filmre belépőt szerezzen.

A rajongók egy része azért választotta az online jegyvásárlást, mert így megspórolható az idegeskedés és ezzel együtt több órányi idő is, amit egyébként a jegypénztár előtti sorban töltene az ember.

Három nagy, online jegyeladással foglalkozó cég (a Moviefone.com, a Movieticket.com és a Fandango.com) jóslata szerint: az egyesített jegyeladások elérhetik az 1 milliót ezen a hétvégén. Mitch Rubenstein, a Movieticket.com vezetője elárulta, hogy a cég 300 ezer, a Harry Potter filmre szóló jegyet adott el, ez jócskán túlszárnyalja a cég előző sikerét, amit a Pearl Harbor című film hozott.

Az online jegyeladó cégek reményei szerint, a több millió vásárló egy része, felismerve annak előnyeit, rászokik az internetes jegyrendelésre, bár egyes elemzők arra figyelmeztetnek, hogy ez nem valószínű. A beinduló iparág még igencsak lemarad a legnépszerűbbek, a zene és a sport mögött, legalábbis az online jegyeladásokat tekintve.

A mozifilmek esetében az emberek általában nincsenek rákényszerítve, hogy előre tervezzenek, hiszen moziba akármikor mehetnek. Azokon a helyeken viszont, ahol kevesebb mozi van, mint például New York-ban, a mozilátogatók sokkal gyakrabban használják az online jegyrendelés lehetőségét.

Bár online jegyrendeléskor 0,5-1,5 dollárral többet kell fizetni jegyenként, cserébe az embernek garantáltan lesz helye a teremben, méghozzá sorbanállás nélkül.

Tommy McGloin, az AOL Moviefone ügyvezetőjének jóslata szerint, még a film kifutása előtt minimum 1 millió jegyet értékesít majd cége. ”Nekem is vannak kisgyermekeim, így nem engedhetem meg magamnak a végeláthatatlan sorokban való ácsorgást, valamint azt, hogy esetleg elfogyjanak a jegyek, mire a pénztárhoz érek.” – jegyezte meg Tommy McGloin.

A jelenlegi 35 ezer vetítővászonból mintegy 10 ezer üzemel olyan moziban, amelyikben technikailag képesek kezelni az elektronikus jegyeket, és ez a szám egyre csak növekszik…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés