Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adó az Interneten?

Kütyük

Adó az Interneten?

Továbbra is adómentesség az Interneten – de meddig?

Az Amerikai Egyesült Államok szenátusa úgy döntött, további két évre meghosszabbítja az Internet adómentességét. A múlt hónapban lejárt moratórium azért lett felújítva, mert a törvényhozók nem tudtak döntésre jutni az egyes államok eltérő jogrendjének egységes alkalmazásában. Az adózás bevezetését 2003. november 1-re tették át.

Az 1998-ban már egyszer kezdeményezett adóbevezetés további elhalasztása miatt több állam úgy véli, jelentősen csökkenhetnek a bevételei. Az Internetet használók számának nagyarányú növekedése miatt egyre többen vásárolnak online, amiből nincsen bevétele az államnak (egyes tanulmányok szerint ez 13,3 milliárd dollár bevételkiesést jelent). A legfelsőbb bíróság 1992-es döntése értelmében ugyanis egy internetes tranzakcióra nem lehet adót kivetni, ha a kiskereskedő nincs fizikailag jelen az államban.

Az internetes kereskedők azt is megemlítik, hogy szinte lehetetlen lenne a megközelítőleg hétezer-ötszáz különböző adózási szabálynak tökéletesen megfelelni. Az államok kormányzatai azon dolgoznak, hogy egyszerűsödjenek ezek a rendelkezések, és 2003-ra lehetővé váljon az Internet adó bevezetése.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés