Connect with us

technokrata

A Nokia szállítja a Vodafone Magyarország GPRS gerinchálózatát

Kütyük

A Nokia szállítja a Vodafone Magyarország GPRS gerinchálózatát

A Vodafone Magyarország a Nokiát választotta GPRS hálózata kizárólagos szállítójául Magyarországon.

A két cég szerződése értelmében a Nokia szállítja a Vodafone teljes magyarországi GPRS gerinchálózatát, valamint biztosítja a meglévő rádióhálózat és hálózat menedzsment rendszer továbbfejlesztését. A csomagkapcsolt alapokon nyugvó GPRS szolgáltatás állandó (always on) mobil Internet-elérést biztosít, a felhasználónak pedig nem az eltelt idő, hanem a forgalmazott adatok mennyisége után kell fizetnie.

A szállítások hamarosan megkezdődnek, a GPRS rendszer pedig várhatóan már idén decemberben működőképes lesz. Mint ismeretes, a Vodafone májusban jelentette be, hogy magyarországi GSM hálózatát a Nokia fogja bővíteni 300 új bázisállomással megközelítőleg 50 millió dollár érdekében (a teljes hálózat kiépítésére eddig körülbelül 200 millió dollárt költött a vállalat, amely nemrégiben építette ki ezredik bázisállomását, ezek száma pedig az év végére várhatóan 1200-ra emelkedik). Ez az összeg nem foglalja magában a jelenlegi bővítést, amelynek értéke a cég közlése szerint néhány millió dollár.

Még nem ismeretesek a szolgáltatás várható díjazása, ám annyit már sikerült megtudni, hogy a GPRS-szel a bevezetést követő 1 éven belül még nem a tömegpiacot kívánják megcélozni. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Vitai Attila a szolgáltató mai sajtótájékoztatóján elmondta, véleménye szerint épp a legalkalmasabb időben vezetik be az új szolgáltatást, korábban ugyanis nem álltak rendelkezésre az annak használatára alkalmas készülékek megfelelő mennyiségben, így az év végéig, amikor a GPRS az egész ország területén elérhető lesz, az ügyfelek már csaknem az egész ország területén telefonálhatnak a Vodafone saját hálózatát használva.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle