Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságok Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójánál

Kütyük

Újdonságok Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójánál

A KDDI Corporation, a szigetország második legnagyobb telekommunikációs cége felfedte az NTT DoCoMo-éhoz hasonló új szolgáltatások elindításáról szóló terveit.

A KDDI 1X nevű, eredetileg idén őszre ígért, cdma2000 szabványon alapuló új szolgáltatása a hagyományos japán mobilhálózatok sebességének több mint kétszeresét nyújtja, ugyanakkor lassabb lesz a DoCoMo által október elsején beindított harmadik generációs, ”FOMA” néven futó szolgáltatásnál.

A decemberben debütáló, a szigetország teljes területén 2002. április elsejéig kiépítésre kerülő 1X-szel 1 másodpercenként 144 kilobit adat átvitelét lehet megvalósítani, szemben a FOMA-val, amelynek adatátviteli sebessége 384 kbps, míg a hagyományos mobiltelefonok Japánban 64 kbps-mal tudják fogadni az adatokat. A KDDI közlése szerint a 1X-szel egy 100 kilobyte-os videófile 15 másodperc alatt letölthető lesz, körülbelül 21 jenért, míg egy térkép letöltése átlagosan 4 jenbe kerül majd a felhasználónak.

Bár a KDDI még nem állapította meg a szolgáltatás díjazását, a cég elnöke elmondta, az 1X használata mindenképpen olcsóbb lesz a DoCoMo FOMA-jáénál. Egy 1X-et támogató mobiltelefon ára nem lesz drágább 40 ezer japán jennél, amely 332 dollárt jelent (a DoCoMo telefonjai körülbelül 45-80 ezer jenbe kerülnek). Mindenesetre a 1X-szel is lehetővé válik MPEG4-es videók fogadása, illetve globális helymeghatározó rendszer (GPS) használata is (!), amely révén a felhasználó egy digitális térképen megtekintheti saját tartózkodási helyét. Ez utóbbi a Secom cég opcionális szolgáltatásával fog kiegészülni, ennek lényege, hogy a felhasználók vészhelyzetben riaszthatják a cég munkatársait vagy hozzátartozóikat a mobiltelefon egyik gombjának lenyomásával.

Az első GPS és videó-képes telefonokat a Toshiba fogja szállítani a KDDI számára, míg a Kyocera és a Hitachi cégek csak GPS-szel ellátott telefonokat fognak kínálni a 1X-hez.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés