Connect with us

Hirdetés

technokrata

A harcmodor változik, a cél nem: MP3

Kütyük

A harcmodor változik, a cél nem: MP3

Az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában nemrég megjelent másolásvédett CD-k nem csak a másolástól védettek…

Az érintett CD vásárlók azt tapasztalták, hogy a boltban megvásárolt CD-ről a hanganyagot nem lehet a népszerű MP3 formátumba átalakítani. A meglepett CD tulajdonosok az Interneten vették fel egymással a kapcsolatot, megosztva tapasztalataikat egymással és kiderült, ezek nem egyedi esetek.

Több website felkarolta a másolásvédett CD-k ügyét. A gyanútlan vásárlóknak azt javasolták, vigyék vissza a hanghordozót a boltokba arra hivatkozván, hogy a CD hibás. Ezzel a további ilyen célú kiadói húzásokat is megelőzhetőnek tartják.

A probléma akkor kapott nagy nyilvánosságot, amikor megjelent Michael Jackson új lemeze. Ezt a hanghordozót másolásvédelmi technológiával látták el. Ekkor több polgárjogi szervezet felfigyelt a technológiára, készítettek egy listát azokról az albumokról, amiket másolásvédelemmel láttak el.

Számos másolásvédelmi technológiát alkalmaznak a CD-gyártók, a legelterjedtebb mind közül a VHS kazettákat szintén védelemmel ellátó Macrovision SafeAudio technológiája. Ezen kívül jelentős mennyiségben készülnek még CD-k a Midbar Tech és a SunnComm másolásvédelmi metódusának alkalmazásával. Némely CD ráadásul le sem játszható a számítógépekbe szerelt CD-meghajtókkal.

A technikák ugyan különböznek egymástól, de mindegyiknek ugyanaz a célja: megakadályozni a hanganyag MP3 formátumba alakítását, és ezzel az Interneten zajló zenecserélést is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés