Connect with us

Nem lesz több internetező?

Kütyük

Nem lesz több internetező?

Megállt az Internet-felhasználók szaporodása.

Idén szinte egyáltalán nem növekedett a felnőtt amerikai Internet populáció mérete, ami 1994 óta először fordult elő.

A Harris Interactive nemrégiben közzétett tanulmánya szerint jelenleg a felnőtt amerikai lakosság 64 százaléka rendelkezik Internet eléréssel otthon, munkahelyén vagy valamilyen más helyen (iskola, könyvtár, Internet kávézó, egyéb helyek).

Ez annyit tesz, hogy nagyjából 127 millió 18 éves, vagy annál idősebb amerikainak van Internet elérése, ami igen szép értéknek tűnik, mindaddig amíg az elmúlt éves növekedést össze nem vetjük az elmúlt néhány évben tapasztalhatóval.
Tavaly ugyanis az amerikai Internet népességet 121 millió főre, a felnőtt lakosság 63 százalékára becsülték, ami mint látható, nem igazán növekedett azóta.

1995-ben a lakosság csupán 9 százaléka rendelkezett Internet eléréssel. Ez 1997-ben 30 százalék, 1998-ban 56 százalék, 2000-ben már 63 százalék volt, idén ez az érték 64 százalékra emelkedett.

A kérdés az, hogy a nehéz gazdasági körülmények okozta növekedés visszaesést mennyire tudják kompenzálni az idei év hátralevő részében és jövőre, a mind nehezebb helyzetbe kerülő internetszolgáltatók. A helyzeten talán lendít kicsit a Windows XP megjelenése, melynek számos funkciója kifejezetten Internet elérést feltételez, kezdve a beépített (és induláskor nyomban jelentkező) azonnali üzenetküldő programmal, egészen a rendszerfrissítésig.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom