Connect with us

Pannon GSM: ösztöndíj diákoknak

Kütyük

Pannon GSM: ösztöndíj diákoknak

A Pannon GSM a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Budapesti Műszaki Főiskolával, a Széchenyi István Főiskolával és a Miskolci Egyetemmel karöltve kidolgozott egy hosszú távú szakmai ösztöndíj rendszert.

Az ösztöndíjakat az általános gyakorlat szerint felsőoktatási intézmények, alapítványok, diák- vagy kormányzati szervezetek alapítják, illetve írják ki. A vállalatok általában csak a szakmai terepgyakorlatot biztosítják a hallgatóknak. A Pannon GSM programja annyiban tér el a megszokottól, hogy ebben az esetben az ösztöndíjat maga a cég alapította, és a hagyományos akadémikus, kutatói ösztöndíjak jellemzőit ötvözi a gyakornoki terepmunkával.

A Pannon GSM műszaki igazgatóságain összesen huszonkét témakörre írnak ki pályázatot, minden témában 1-1 pályázó nyerheti el a cég ösztöndíját. A képzés során ezen igazgatóságok vezető szakemberei lesznek a hallgatók konzulensei, akik az ösztöndíj időtartama alatt napi szinten, személyesen foglalkoznak majd a hallgatókkal, együtt dolgozva a pályázó által választott témán. A hallgatók munkája így egyszerre gyakorlati és elméleti jelentőségű: a GSM szolgáltató életében felmerülő, valós műszaki problémák megoldását keresik, tevékenységük ugyanakkor kifejezetten tudományos jelleggel bír, tehát szakdolgozat, TDK dolgozat alapját is képezheti. Az ösztöndíj a hallgatók személyes és szakmai adottságai, teljesítménye alapján összesen másfél évig tarthat. Azokkal, akik megfeleltek a szakmai elvárásoknak, a Pannon GSM Távközlési Rt. legalább két éves munkaszerződést ír alá.

A Pannon GSM által, az intézményektől és diákszervezetektől függetlenül felajánlott ösztöndíj a formai kereteknek megfelelően azoknak szól, akik másfél év múlva, 2003 nyarán fejezik be tanulmányaikat. A pályázatokat a Pannon GSM internetes honlapján lehet benyújtani, ahol az ösztöndíj feltételeinek részletes leírása is megtalálható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom