Connect with us

technokrata

I-mode technológia egy európai szolgáltatónál

Kütyük

I-mode technológia egy európai szolgáltatónál

A holland KPN Mobile megállapodást kötött Japán legnagyobb mobilszolgáltatójával, melynek keretében az a szigetországban népszerű i-mode-hoz hasonló szolgáltatást indíthat be 2002 második felében.

A két cég megegyezése értelmében a japán NTT DoCoMo (amely a KPN részvényeinek 15 százalékát birtokolja) egy olyan technológiát fog licencelni a holland szolgáltató számára, amely lehetővé teszi azt, hogy a mobiltelefon tulajdonosok böngészhessék az Internetet, elolvashassák e-mailjeiket a mobiltelefonok aprócska kijelzőjén keresztül. A licencmegállapodás egyébként a 2012-es év végéig szól, a szolgáltatás pedig várhatóan valamikor 2002 második felében indulhat majd be.

Az NTT DoCoMo 2000 augusztusában vásárolt 15 százalékos részesedést a KPN Mobile-ban összesen 3,36 milliárd dollár értékben. E költség leírása negatívan befolyásolta a DoCoMo első féléves eredményét, amelyben a szolgáltató így 27,81 milliárd japán jenes nettó veszteséget produkált (1994 óta először), míg egy évvel korábban még 101,4 milliárd jenes profitra tudott szert tenni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle