Connect with us

technokrata

COMDEX-szervezők: a meztelenség fél biztonság?

Kütyük

COMDEX-szervezők: a meztelenség fél biztonság?

A jövő héten megrendezésre kerülő COMDEX informatikai kiállításra készülőket hidegzuhanyként érte a hír: nem vihetik magukkal kedvenc hordozható gépüket. A vasszigor azonban – nem tudni, milyen nyomásra – enyhülni látszik: ”bizonyos körülmények között” mégis beengedik e látogatókat…

Úgy tűnik, hogy a Las Vegasban megrendezésre kerülő COMDEX-re mégis be fogják engedni azt a több tízezer látogatót, aki laptopjával együtt érkezik a helyszínre.

A korábbi jelentések szerint, a bemutatót szervező Key3Media Events honlapján a hordozható gépek egy úgynevezett tiltólistán szerepeltek, melynek értelmében tilos lett volna őket a kiállítás területére bevinni. A listára kerülésnek biztonsági okai voltak, a szeptemberi terrortámadások miatt kellett megszigorítani a szabályokat. Kifejezetten kérték a látogatókat: ”hagyják otthon vagy a hotelben a kézi- és aktatáskáikat, hátizsákjaikat, hordozható gépeiket stb”.

November 6-án megvizsgálva a rendező cég honlapját, egy ”apró” finomítást vehetünk észre, nevezetesen: eltűnt a listáról a laptop kifejezés. A változás ellenére az oldalon azonban figyelmeztetés vár bennünket: ”a bemutató szintjén semmilyen típusú csomagot nem tűrnek meg”, mely egyben azt is jelenti, hogy a hordozható számítógépek nem tehetők be egy hátizsákba vagy egy bőröndbe – vagyis csak ”meztelenül látogathatják” a rendezvényt.

Rick Moore, a Key3Media kommunikációs vezetője figyelmeztet: a konferencia közeledtével a szabályok változhatnak.

És úgy tűnik, változnak is: míg hétfőn nézve az említett lapot a táskák átvizsgálásáról olvashatunk, addig kedden ugyanezt téve már ennek ellenkezőjével kell szembesülnünk. Egy keddi, későbbi frissítés eredményeképp ugyanis már a következőt olvashatjuk: ”A csomagok átvizsgálása a konferenciaközponton kívül történik majd.”

Legalábbis most úgy tűnik…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle