Connect with us

Hirdetés

technokrata

COMDEX-szervezők: a meztelenség fél biztonság?

Kütyük

COMDEX-szervezők: a meztelenség fél biztonság?

A jövő héten megrendezésre kerülő COMDEX informatikai kiállításra készülőket hidegzuhanyként érte a hír: nem vihetik magukkal kedvenc hordozható gépüket. A vasszigor azonban – nem tudni, milyen nyomásra – enyhülni látszik: ”bizonyos körülmények között” mégis beengedik e látogatókat…

Úgy tűnik, hogy a Las Vegasban megrendezésre kerülő COMDEX-re mégis be fogják engedni azt a több tízezer látogatót, aki laptopjával együtt érkezik a helyszínre.

A korábbi jelentések szerint, a bemutatót szervező Key3Media Events honlapján a hordozható gépek egy úgynevezett tiltólistán szerepeltek, melynek értelmében tilos lett volna őket a kiállítás területére bevinni. A listára kerülésnek biztonsági okai voltak, a szeptemberi terrortámadások miatt kellett megszigorítani a szabályokat. Kifejezetten kérték a látogatókat: ”hagyják otthon vagy a hotelben a kézi- és aktatáskáikat, hátizsákjaikat, hordozható gépeiket stb”.

November 6-án megvizsgálva a rendező cég honlapját, egy ”apró” finomítást vehetünk észre, nevezetesen: eltűnt a listáról a laptop kifejezés. A változás ellenére az oldalon azonban figyelmeztetés vár bennünket: ”a bemutató szintjén semmilyen típusú csomagot nem tűrnek meg”, mely egyben azt is jelenti, hogy a hordozható számítógépek nem tehetők be egy hátizsákba vagy egy bőröndbe – vagyis csak ”meztelenül látogathatják” a rendezvényt.

Rick Moore, a Key3Media kommunikációs vezetője figyelmeztet: a konferencia közeledtével a szabályok változhatnak.

És úgy tűnik, változnak is: míg hétfőn nézve az említett lapot a táskák átvizsgálásáról olvashatunk, addig kedden ugyanezt téve már ennek ellenkezőjével kell szembesülnünk. Egy keddi, későbbi frissítés eredményeképp ugyanis már a következőt olvashatjuk: ”A csomagok átvizsgálása a konferenciaközponton kívül történik majd.”

Legalábbis most úgy tűnik…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés